Frissen Fejérből

2021.07.14. 07:10

Kulturális forgatag: hangtárlat és irodalmi periodika

Péntek Esti Hangtárlat címen múlt pénteken vette kezdetét a Velencei-tavi Galéria nyári programsorozata.

S. Töttő Rita

A Péntek Esti Hangtárlat barokk-koncerttel indult

Fotó: Ódor Balázs

A sorozat első estjén a Gárdonyban élő énekművész, Jónás Krisztina, valamint művészbarátai adtak barokk zenei koncertet. A sorozat következő állomásán, július 16-án pedig Poór Péter és Rózsás Viktória koncertjét hallgathatják majd meg az érdeklődők a Holdfény vízi színpadon.

A Péntek Esti Hangtárlat barokk-koncerttel indult
Fotó: Ódor Balázs

Július 9-én, barokk-koncerttel indult a Velencei-tavi Galériában a Péntek Esti Hangtárlat, nyáresti koncertsorozat. A városban élő énekművész, Jónás Krisztina (szoprán) és művészbarátai: Ducza Nóra (szoprán) énekművész és a Savaria Barokk Zenekar (művészeti vezető: Németh Pál) adott csodaszép koncertet Donne abbandonate – azaz Elhagyott asszonyok címmel. A hangtárlat utolsó koncertjét augusztus 13-án, szintén a városban élő olasz zongoraművész, Marco Bianchi adja majd. A két est között vendég lesz Orosz Zoltán harmonikaművész, Pozsár Eszter szaxofonművész is egyegy esttel. Különlegessége az idei nyári koncertsorozatnak, hogy két programot a Nautis szálloda mögötti mólóra, a Holdfény vízi színpadra viszik: július 16-án este hatkor Poór Péter és Rózsás Viktória lesz a vendég, július 23-án este hatkor a Boka Boogie Band.

Szintén gárdonyi kulturális vonatkozású hír, hogy megjelent a Velencei-tavi Gondola(t) irodalmi újság idei első száma, melynek Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke a főszerkesztője. Az ingyenes periodika a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ kiadásában jelenik meg. (Ocsenás Katalin)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában