Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:20

FIN, 0. nap: íróval a nyomdában

A Fehérvári Irodalmi Napok (FIN) első, nem hivatalos programját egy nyomdában tartották.

Bokros Judit

A fehérvári író, Czinki Ferenc is a szerzők közé tartozik. Ő Toto kutya bőrébe bújt Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Szerdán kora este megkezdődött a háromnapos programsorozat, amelyhez azért egy nulladik nap is társult. A közönséget az ALTO Nyomdába invitálták, ahol az irodalmi napok főszervezője, a Szépírók Társaságának elnöke, Czinki Ferenc köszöntött. Elmondta: e nyomdában készülnek például a FIN szórólapjai, ezért is szerveztek oda beszélgetést Írók a nyomdában címmel, amelynek első vendége a gasztronómiai témájú könyveiről is ismert Cserna-Szabó András író volt. A szerző az est első részében egyebek mellett elmesélte, hogyan került be annak idején a Magyar Konyha Magazin szerkesztőségébe, ahol újságíróként feladata volt, hogy odaérjen a nyomdaindításra, és ellenőrizze a színeket.

Az est második felében az érdeklődők körülnézhettek a nyomdában, ahol Cserna-Szabó felolvasást is tartott.

Az irodalmi napok hivatalos megnyitója ma, csütörtökön 17 órakor lesz az MNL Fejér Megyei Levéltárában. Ekkor Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója mond köszöntőt, majd megnyitják Debreczeny Zoltán festőművész „keréktárlatát”, 18 órától bemutatják Saly Noémi Ha túléljük ezt a marhaságot című könyvét, 19 órától pedig a Crescendo zenekar koncertezik.

Folytatás pénteken és szombaton is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában