Kedves emlékek

2023.02.02. 12:00

Mesebélyeg kiállítás mindenkinek a Gárdonyiban

Sok mai felnőttnek kedves emlékeket idéznek azok a színes bélyegek, amelyeket a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban állított ki a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör.

S. Töttő Rita

Fotó: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Február utolsó napjáig látható a Gárdonyi Géza Művelődési Házban – annak látogatási idejében - a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjainak mesebélyeg kiállítása. A bemutató anyag igazi kincseket tartalmaz, régi és újabb mesék jeleneteiből nyomtatott bélyegek formájában. Az ingyenesen látogatható tárlat kapcsán Laczi Zoltán, a kör elnöke a feol.hu-nak elmondta: 2018-ban kezdeményezte a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör vezetősége egy bélyegbemutató sorozat indítását a helyi általános és középiskolákban.

Fotós: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

- Nem a bélyeg kiállításokon szokásos anyagokkal, hanem a gyerekek érdeklődését felkeltő összeállításokkal terveztük a megjelenést – fogalmazott, s hozzátette: -  Az iskolai bemutatók mellett a nyári táborokba és a közművelődési intézményekbe is eljutottunk a bemutató anyagokkal. Igy vettük fel a kapcsolatot a  Gárdonyi Géza Művelődési Házzal, ahol a Tollpihe Meseíró Pályázat díjátadó rendezvényét színesítettük három keret mesebélyeg kiállításával. A ház fiatal és lelkes munkatársai lehetővé tették, hogy az anyag február végéig megtekinthető legyen az ott működő szakkörök, rendezvények látogatóinak, de külső érdeklődőknek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában