Művészi és karitatív

2023.04.20. 07:45

Túl…/ Beyond... – Szabadtéri tárlat nyílt a Várkörúton

A Szent István Király Múzeum Várkörúti udvarának kerítésére kerültek műalkotások szerdán délután.

Hajdú Marianna

Kortárs művészek tárlatát nyitották meg, a Szent István Múzeum Várkörúti udvarának kerítésén

Forrás: Nagy Norbert/FMH

Fotó: NAGY NORBERT

Festőművészek, fotósok képeiből készült lenyomatok díszítik szerdától a Szent István Király Múzeum kerítését, amit szabadon csodálhatnak az arrajárók.
A Túl…/ Beyond... címmel ellátott kiállítást, a Standby Projekt képviseletében Szilléry Éva, valamint Lehrner Zsolt alpolgármester és Belényesy Károly, a Szent István Király Múzeum szakmai igazgatója nyitották meg és adták át az “utca emberének” a délutáni órán.

A Standby Projekt és a Szent István Király Múzeum, immár második alkalommal működnek együtt a kiállítás apropóján. 

A kiállítás képei kifejezetten a pandémiát követő életünkre, helyzetünkre és az azt követő kiútkeresésre utalnak. A képek a reményt, életerőt és az elmaradhatatlan humort közvetítik szemlélőjük felé.

A kiállításnak azonban van egy szomorú vonatkozása is. Az elmúlt év végén, tragikus hirtelenséggel hunyt el Móricz-Sabján Simon fotóriporter és dokumentarista fotográfus. A tárlaton két képe is szerepel a fiatalon eltávozott tehetségnek. A képek értékesítésével befolyt összeggel kívánják a szervezők a néhai fotós hátramaradt négy gyermekét és özvegyét, anyagilag támogatni.

A tárlatot a Nemzeti Kulturális Alap, a Béres Alapítvány és Székesfehérvár Önkormányzata támogatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában