Gyerekműhely

2023.07.04. 15:30

Második napja zajlik a kézműves alkotótábor a Rác utcában

A táborba 10-16 éves gyerekek jelentkeztek, és már az első turnus teltházas volt.

Hajdú Marianna

A táborozó gyerekek játékokat, használati tárgyakat készítenek a mesterek segítségével bőrből, textilből és fonalból

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A résztvevők reggel érkeznek a Rác utcai Kézművesek Házába, ahol egész nap alkotnak a mesterek irányításával, egészen késő délutánig. A hangulat nagyon jó, és a gyerekek lelkesen dolgoznak a textiles, papírfonásos, bőrös és fonalas műveiken.
A tábor célja, hogy a résztvevők megismerjék és megszeressék a népi kézműves szakmákat miközben saját játékokat, használati- és dísztárgyakat készítenek a mesterek segítségével.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az első turnusban a foglalkozások között szerepelt a varrás, a hímzés, a bőrözés és a papírfonás.
Az alkotótábor részvételi díja tartalmazza az anyagköltséget, az eszközhasználatot és a szakmai segítséget. Az ebédet a szülőknek kell biztosítani a táborozó gyerekek számára, de a Kézművesek Háza konyhájában van lehetőség étel rendelésére és melegítésére, így minden adott az egész napos részvételhez.
A keddi napon a Gárdonyi Géza Művelődési Házban táborozó gyerekek is átjöttek a Kézművesek Házába kézműveskedni, ami már hagyománnyá vált a táborozók között.
A második turnust augusztus 21-25. között tartják, és még vannak szabad férőhelyek, ha valakinek a kedve tartja, akkor még jelentkezhet.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában