Országos Könyvtári Napok

2023.10.04. 21:00

Változatos programokkal várja olvasóit a perkátai könyvtár

Idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozatához a perkátai könyvtár. A hét során egyebek mellett ingyenes beiratkozási lehetőség és könyvbörze is várja az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Író-olvasó találkozónak ad otthont a perkátai kastély

Fotó: Elekes Gergő/FMH-Archív

A már 17 éves hagyományra visszatekintő programsorozat célja a könyvtárak szakmai összefogásával az intézmények társadalmi felelősségvállalásának erősítése és olyan különleges könyvtári programok megszervezése, melyek felhívják a figyelmet a kulturális alapértékek és az információk hozzáférésének széles körű lehetőségeire.

Az október 2. és 8. között zajló eseményekhez a perkátai József Attila Könyvtár is csatlakozott. A hét során a leendő olvasók ingyen beiratkozhatnak a könyvtárba, valamint azon tagok, akiknél már régebb óta otthon pihennek a könyvtári kötetek, most késedelmi díj fizetése nélkül rendezhetik „adósságukat”.

Október 7-ig az állományból kivont, vagy ajándékba kapott, de állományba nem vett jó állapotú kötetekből kiárusítást rendez az intézmény. A könyvbörze során befolyó összeget új dokumentumok vásárlására fordítják.

Mindezeken túl újonnan induló Könyvklub foglalkozásra is várják mindazokat, akik kedvelik a könyveket, szeretnek olvasni vagy szívesen hallgatnak történeteket, verseket. A foglalkozás lehetőséget ad az olvasás élmények meghallgatására, könyvek és olvasnivalók ajánlására. A foglalkozás első alkalmát október 5-én 15 órától a Győry-kastélyban tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában