Impró-Feszkó

2024.02.09. 19:59

Olvasd el, találd ki, játszd el! Három perced van rá!

A Magyar Színjátékos Szövetség idén is megrendezi a nagy hagyományú IMPRÓ-FESZKÓ-t, a farsangi rögtönzések országos seregszemléjét. Az országos döntőbe a regionális megmérettetés legjobbjai juthatnak be. Péntek este az Igézőben négy csapat versengett ezért a lehetőségért.

Borsányi Bea

A Szélfútta nevű gárda az egyik produkcióban

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szélfútta, Alibi, Balcipan és Juszt-Kis – ilyen nevek alatt indultak a négyfős csapatok, akiknek péntek este öt feladatban kellett bizonyítani improvizációs képességeiket. Improvizálni nagyjából mindenki tud, de jól rögtönözni csak kevesen képesek, pláne, ha közben valamilyen feltételnek, kitételnek, előírásnak is meg kell felelni. Úgy tűnt azonban, a négy említett gárdának ez nem jelent nehézséget. A közönség jól szórakozott az est folyamán.

A Lengyel Pál rendező emlékére szervezett farsangi rögtönzések országos seregszemléjének regionális döntőjét idén másodszor tartották a fehérvári Igézőben, ahol Szabó Miklós Bence volt az est házigazdája, azaz a feladatokat kiosztó Maestro. Ő választotta ki a nézők közül a háromtagú zsűrit is, akik minden feladatot követően pontozták a legfeljebb 3 perces előadásokat, így az est végére eldőlt a három díj – az Arlecchino, a Pulcinella és a Brighella – sorsa. Az országos döntőre az első két díjas jutott be, azaz a Juszt-Kis és a Balcipan, ám előbbi – mivel ők egy improvizációs társulat tagjai – átengedte a jogot a fiataloknak, így helyettük az Alibi indulhat a tavaszi gödöllői fináléban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában