Különleges alkalomnak adott otthont a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtár

2024.03.29. 11:00

„Van valami a ló külsejében, ami jót tesz az ember bensőjének”

Hatalmas érdeklődés övezte Horicsányi Beáta Csilla lovas coach VMK Tolnai utcai előadását Székesfehérváron, ahol többek között magáról módszerről, az ember és az állat kapcsolatának csodájáról beszélt.

Kecskés Zoltán

Ló asszisztálta önismereti módszer a Tolnai utcában, Horicsányi Beáta Csilla előadása.

Fotó: Könyvtár

Horicsányi Beáta Csilla a megjelent hallgatóságnak több fontos dolgot is kiemelt. Elmagyarázta egyrészt, hogy mi a különbség a lovas terápia és a lovas coaching között, másrészről szemléletes példákon keresztül mutatta be, hogy mennyire jelentős szerepe van a lónak önmagunk megismerésében. A lovas coaching segít az önbizalomhiány, az önértékelési problémák leküzdésében is.

Nagy érdeklődéssel figyelte a hallhatóság az előadást.
Fotó: Könyvtár

– A ló képes azonnali és közvetlen visszajelzést adni, így segítve az egyéni fejlődést. Ez a képessége megkönnyíti számunkra, hogy ráébredjünk a viselkedésünk és kommunikációnk működésére és hatásaira, így hatékonyabban változtathatunk, fejlődhetünk. A lóval végzett önismereti munka egy komplex és hatékony módszer, amely segít az egyéni fejlődés és a személyes kiteljesedés felé vezető úton – hangzott el a hétfői előadáson.

Horicsányi Beáta Csilla bemutatta a különböző feladatokat, amelyek a foglalkozáson vannak.
Fotó: Könyvtár

A prezentációban mindemellett fontos szerepet kapott a foglalkozás menetének ismertetése is, amelyben az előadó kiemelte, előzetes lovas tudásra nincs szükség. A résztvevő az órán olyan feladatokat végez a lovakkal, amelyek kapcsolatot és kommunikációt igényelnek. Ilyen lehet például a lovak irányítása, vezetése, vagy különböző akadálypályák leküzdése, amely során az állat viselkedése és  visszajelzései segítenek megérteni  a kliens érzelmeit és kommunikációs stílusát a coachnak.  Nagyon értékes és érdekes előadásban lehettek részesei a Tolnai utcai látogatóknak, akik még az előadást követően is ott maradtak, hogy az előadót kérdezzék a foglalkozás lehetőségeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában