Színházi előadás

2024.05.07. 08:00

Bakancslista: önfeledt nevetés és torokszorító pillanatok

Mi történik akkor, ha egy adminisztrációs hiba folytán két színésznőt közös szobában helyeznek el egy idősotthonban? Egy dolog biztos: fenekestül felfordul az életük. A Déryné Program előadásában Hűvösvölgyi Ildikót és Bencze Ilonát láthatja a nagyérdemű.

Héjj Vivien

Az előadás szereplői: Hűvösvölgyi Ildikó és Bencze Ilona

Forrás: Deryneprogram.hu

Újabb fergeteges, önfeledt nevetést és torokszorító pillanatokat egyaránt felvonultató színházi előadást láthat az ercsi közönség. A Déryné Program Bakancslista című előadását május 10-én, pénteken 18 órától élvezhetik a kultúrakedvelők az Ercsi Eötvös József Művelődési Házban.

A történet szerint egy adminisztrációs hiba folytán két színésznőt közös szobában helyeznek el egy idősotthonban. Hogy mi történik ekkor? Normál esetben semmi, ám a két hölgy egymás szöges ellentétei: egyikük olyan, mint a forgószél, másikuk a sima tengerhez hasonlít.

– Egyik az örömök korlátlan habzsolója, a másik egyenként megfontol minden mosolyt, egyik az életigenlés megtestesítője, a másik már mindenről lemondott. Ráadásul a közös régmúltjuk messze nem rózsás, így felkészülhetünk, hogy ez a színészotthoni szobácska az elkövetkező hetekben nem a béke szigete lesz, ámbátor még pálmafa is nő majd a közepén – olvasható az előadás színlapján.

Az idősotthon lakói fenekestül felforgatják egymás életét. Az érzelmekben gazdag előadás szereplői Bencze Ilona, Érdemes és Jászai Mari-díjas művész és Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas színművész. A két felvonásos darab rendezője – s egyben díszlettervezője is – Szerednyey Béla.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában