A gyógyulást is segítik

2024.05.31. 16:00

Festmények díszítik a kórházi osztályok falait

Idén is méltó helyükre kerülnek a Szent György Alkotókör csodás festményei. A bekeretezett alkotások a fehérvári kórház, a móri gyógyintézet és az enyingi szakrendelő falait díszítik.

Héjj Vivien

Otthonosabb és barátságosabb környezetet varázsolnak a kórházi osztályokra a festmények

Fotó: NAGY NORBERT

Áprilisban egy kiállításmegnyitó keretében mutatták be a Szent György Alkotókör legújabb alkotásaiból nyílt tárlatot a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kiállítótermében. A közönség tizenegy alkotó huszonhárom munkáját láthatta, melyek megörökítettek kórházépületeket, neves fehérvári helyszíneket, valamint feltűntek évszakok ihlette alkotások is. Nyaranta a kórház Balatonszabadiban található nyaralójában alkotnak közösen hivatásos és amatőr festők, akiknek munkái minden évben a kórházi osztályok falait díszíthetik.

Fehérvári helyszínek is feltűnnek a Szent György Alkotókör festményein
Fotó: NAGY NORBERT

– Az, hogy a festmények a betegosztályokra kikerülnek, minden beteg részére egy olyan kis pozitív csepp, ami egy icipicit a gyógyuláshoz is hozzájárul, hiszen olyan környezetben tölthetik el betegségük napjait, ami egy kicsit otthonosabb, barátságosabb. Ez sokat jelent a betegeknek és munkatársainknak is – hangsúlyozta Nyakas Eszter ápolási igazgató.

A festmények bekeretezése Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok segítségével valósulhat meg évről évre. Az alkotások egy része mostantól az ápolási igazgatóság folyosóját ékesíti, valamint jutott a festményekből a központi fizikoterápiára, a sürgősségi betegellátó osztályra, az onkológiai osztályra, a központi sterilizálóba, a belgyógyászati osztályra, a móri gyógyintézetbe és az enyingi szakrendelőbe is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában