Déryné Program

2024.06.18. 20:00

Gül baba – zenés játék két részletben Szabadegyházán

A Sensum Arts művészei érkeznek június 21-én, pénteken Szabadegyházára. A Gül baba című előadást a művelődési házban láthatja a közönség, a belépés ingyenes.

Héjj Vivien

A Gül baba című előadással érkezik Szabadegyházára a Sensum Arts

Fotó: Forgó Béla

A Peller Károly rendezésében színre vitt operettet, a Güll babát láthatja a közönség június 21-én, pénteken 19 órától a szabadegyházai Nagy László Művelődési Házban.

– A darab cselekménye Budán a török hódoltság idején játszódik. Gül Baba kertjének vasrácsai védelmezik a gyönyörű rózsákat, amiket a törökök szentnek tartanak. Leilát, a rózsák atyjának, Gül Babának a leányát pedig a hárem falai őrzik. Gábor diák barátjával, Mujkóval beszökik Gül baba rózsakertjébe és leszakít egy szál virágot, hogy szerelmének, Leilának adja. Gül Baba vallásának törvényei pedig egyetlen szent rózsa leszakítását is halállal büntetik. Gábor diákot és Mujkót csak az menti meg a szomorú végtől, hogy Gül Baba meleg szívében erősebb a szeretet a leánya iránt, mint a bosszú érzése a leszakított rózsák miatt, és a rózsakert pusztulásáért érzett babonás félelem – olvasható az előadás ismertetőjében.

A történetben kidomborodik a szerelem mindenek feletti győzelme, az emberi élet értéke, s megjelenik a színen az az előremutató tanítás, mely szerint eljön az az idő, amikor az emberek között nem képez válaszfalat a nemzetiség vagy a vallási különbség.

A két részes zenés játék címszerepében Egri Lászlót láthatja a közönség, további szerepekben feltűnik: Dezső Ágota, Szaszák Zsolt, Öller Roland, Gyurcsok Buda, Szendi Szilvi, Boza Bence, Vanderlik Boróka, Lezsák Bernadett és Bagy Bence.

A Déryné Program támogatásával megvalósuló előadás ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül megtekinthető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában