Egy ma is aktuális témáról szól az előadás

6 órája

Új helyszínen folytatódik a Hadtörténelmi Klub

Ahogyan a merényletek sajnos előfordulnak a mában, mindig is részét képezték a történelemnek. E témát dolgozza fel a Hadtörténelmi Klub következő előadása.

Tihanyi Tamás

Oláh László a júniusi Hadtörténelmi Klub hallgatósága előtt

Fotó: Ódor Balázs

– A nyári vakáció nem jelent szünetet a Hadtörténelmi Klub előadásainak sorában, csak helyszínváltoztatást hozott – jelezte a FEOL szerkesztőségének az egyik előadó, Oláh László nyugállományú honvéd alezredes, a Katonai Emlékpark Pákozd ­– Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatója. Sorozatát Kovács Ágota Johannával, a létesítmény történész munkatársával folytatja július 16-án, kedden 18 órakor a Velencei-tavi Galériában, Agárdon, a Sigray úton. A vetített képes előadás a múlt híres merényleteivel foglalkozik majd, tele érdekes és izgalmas háttér történetekkel.

Kovács Ágota és Oláh László a legutóbbi előadás alkalmával
Fotó: Ódor Balázs

A legutóbbi előadásnak a trianoni békediktátum volt a témája, akkor még a Nemzedékek Házában. A júniusi Hadtörténelmi Klub a Nemzeti Összetartozás Napja előtti esten egyebek mellett a kortárs belföldi és külföldi politikai helyzetet vette számba, bemutatta az első világháborút lezáró békeszerződések előzményeit, valamint az azokat követő eseményeket, mozgalmakat a határon innen és határokon túl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában