Elismerés

2 órája

Junior Prima Díjat vehetett át Kovács Tamás

Idén is átadták a Junior Prima Díjakat, amelyeket öt harminc év alatti művész vehetett át. Köztük a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze, Kovács Tamás.

Feol.hu

Fotó: Bende Tamas

Színház-, film- és táncművészeti Junior Prima Díjakat osztottak ki Budapesten. Az elismeréssel azokat a harminc év alatti művészek jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Kovács Tamás 2018 óta tagja a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának, azóta pedig több előadásban is elkápráztatta már a közönséget. Gondoljuk csak Az öreg hölgy látogatása című darabra, amelyben Ill fiát alakította, vagy A király beszédére, ahol nem kisebb feladat volt az övé, mint a súlyos beszédhibával, dadogással küzdő VI. György brit uralkodó megformálása. 

Kovács Tamás többször feltűnik a televíziók képernyőin és a mozik vásznain is. Legutóbb a nagysikerű Semmelweis című filmben Ferdinand Kollár szerepét formálta meg. Az utóbbi napokban látott napvilágot az a hír is, hogy Magyarország ezt, a Koltai Lajos rendezésében megvalósult történelmi-fikciós mozifilmet nevezi az Oscar-díjra.

A székesfehérvári kötődésű Kovács Tamás mellett in Junior Príma Díjat vehetett át Borsi-Balogh Máté, a budapesti Örkény István Színház, Márkus Luca, a Vígszínház és Mészöly Anna, a Miskolci Nemzeti Színház tagja, valamint Nagy Ilka Janka vágó érdemelte ki az elismerést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában