Bulvár-celeb

3 órája

Ezt a hibát sokan elkövetik a fogyókúránál, másnap meg farkaséhesen ébrednek

Mindenkinek mástól indulnak meg és olvadnak le a kilók, de a legtöbb fogyókúrázó ezt a hibát elköveti.

MW

Késő este enni több szempontból sem szerencsés

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Legyen szó mediterrán, súlyfigyelő vagy paleolit diétáról, esetleg az időszakos böjt valamelyik fajtájáról, nehéz eldönteni, melyik működik a legjobban. Ám Tim Spector professzor és Dr. Sarah Berry szerint bármelyik fogyókúrás módszer mellett is döntünk, van egy hiba, amit gyakran elkövetünk.

Ez történik, ha késő este eszünk

Dr. Berry arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik tanulmány nagyon szépen illusztrálja, mi is történik, ha késő este étkezünk. 

A felmérés során a kísérleti alanyok egyforma ételeket ettek ugyan, de a csoport fele valamivel korábban vacsorázott, mint a többiek. Ennek az lett az eredménye, hogy azok, akik késő este étkeztek, sokkal éhesebbek voltak másnap reggel, mint a többi résztvevő.

 

Alarm,Clock,With,If,(intermittent,Fasting),16,And,8,Diet
Akár fogyókúrázunk, akár nem: nem mindegy mikor eszünk utoljára egy nap
Fotó: Nok Lek Travel Lifestyle / Forrás: Shutterstock

Az emésztőrendszerünknek is szüksége van a pihenésre

Amennyiben farkaséhesen ébredünk, akkor valószínűleg többet fogunk reggelire enni, mint azt az adott diéta előírja. Emellett a késő esti étkezések egyik gyakori következménye a súlygyarapodás, a másik pedig a cukorbetegség kialakulásának a kockázata.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megelőzzük, Spector professzor azt javasolja, hogy a kora esti óráktól számítva legalább 12 órán keresztül kerüljük az ételeket, ugyanis a szervezetünknek – főleg az emésztőrendszerünknek – nyugalomra van szüksége a megfelelő regenerálódáshoz.

A szakértők szerint a kora esti étkezés azért is ajánlott, mert ez kedvezően befolyásolja a vércukorszintet, a hormonális egyensúlyt és jó hatással van az alvás minőségére is - írja a Mirror nyomán a Mindmegette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!