női kézi

2021.02.01. 21:10

Egy félidőn át volt csak pályán az NKK

A listavezető vendégeként kezdte az NB I/B-s kézilabda-bajnokság tavaszi idényét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese. A Moyra-Budaörs Handball érvényesítette a papírformát.

Ferencz Balázs

Az első félidőben harcoltak csak a gárdonyi lányok

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Moyra-Budaörs Handball–Gárdony-Pázmánd NKK 27-16 (13-12)

Budaörs, nézők nélkül. V.: Cseszregi Bence, Sipos József.

Moyra-Budaörs Handball: Vártok, Sipeki (kapusok) – Zsigmond 5, Palotás 4, Pálos-Bognár 4 (3), Szabadfi 3, Hornyák Á. 3, Horváth L. 3 (1), Kiskartali 2, Kiss M. 1, Kovács N. 1, Smid 1. Vezetőedző: Buday Dániel.

Gárdony-Pázmánd NKK: Binó, Németh Zs. (kapusok) – Becséri 4, Czuczu 3, Vörös 2, Nagy A. 2 (1), Győrffy 1, Hamuth 1, Ágoston 1, Hargitai 1, Pervein 1, Kuczi, Hrabovszky, Rezneki, Szűcs. Edző: Virincsik Anasztázia.

Az eredmény alakulása: 10. p.: 4-4, 14. p.: 4-8, 25. p.: 10-10, 35. p.: 18-12, 46. p.: 21-14, 54. p.: 25-15.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

Az első félidőben harcoltak csak a gárdonyi lányok
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tó partján ténykedő hölgykoszorú a Nyugati csoport hatodik helyéről várta a tavaszi pontvadászatot. A télen kemény edzésmunkát dirigált Virincsik Anasztázia a tóparti lányoknak, azonban a felkészülést sérülések is hátráltatták. A Ligakupa-csatározások felüdülést jelenthettek, a bajnoki rajt pedig a 2021-es esztendő fénypontja lehetett. Nem is kezdett rosszul, sőt nagy elánnal vette fel a harcot a Gárdony az élvonalba igyekvő, s még pontot sem vesztő Budaörs otthonában. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, sőt, a 10. és a 15. perc között az emberelőnyt is jól kihasználva négy góllal lépett meg a vendég (4-8). A budaörsi időkérés azonban hatékonynak bizonyult, mert rendezték a sorokat a hazaiak, s felzárkóztak. A Gárdony tíz perc alatt csupán kétszer talált be, de a 28. percig tartani tudta a döntetlent, vagy épp egygólos vezetését. A szünet előtti másfél percben fordítottak Hornyák Ágnesék (13-12).

Fordulás után már nem volt kérdés. A hazaiak állva hagyták ellenfelüket, a hét és fél perces gárdonyi gólcsend alatt hétgólos fórt épített a Budaörs. A folytatásban lassan, de biztosan továbbnövelte előnyét, s a végére magabiztos győzelmet aratott a sokat rontó gárdonyiak felett. Sokatmondó, hogy a Gárdony-Pázmánd NKK a második félidőben mindössze négyszer vette be ellenfele hálóját… A lövőhatékonyságon mindenképp javítania kell a csapatnak a vasárnapi, Szentendre elleni idegenbeli összecsapásig.

 

– Nagyon fegyelmezetlenül, bután játszottak a lányok a szünet után – adott hangot kritikájának az edző, Virincsik Anasztázia. – 16 eladott labdánk és technikai hibánk volt a második félidőben, összesen 25 alkalommal nem tudtunk támadást vezetni. Az első 20 percben volt jó a védekezés és a támadás is. A védekezésben hiányoztak a megállító faultok, nem voltak mozgékonyak a lányok. Hibát hibára halmozott a csapat, nem volt olyan játékos, aki átlendített volna minket a holtponton. A második félidei teljesítmény értékelhetetlen, mert még a küzdeni akarás is hiányzott. Az első fél óra teljesítményéből kell építkeznünk tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában