foci

2021.06.11. 21:19

Elrajtolt az Eb!

A legfontosabb persze az, hogy Budapest, a Puskás Aréna a helyszínek, a résztvevők között pedig a magyar labdarúgó-válogatott is szerepel! Jövő kedden kezdi csapatunk a menetelést, addig azonban öt kvartettben is elkezdődnek a küzdelmek.

Németh Krisztián

Lassan rajtra készek: Kleinheisler és Szalai Ádám

Fotó: Mirko I./MW

A kontinentális sorozat tizenhatodik kiírása kezdődött meg a péntek este lapzártánk után befejeződő Törökország– Olaszország-mérkőzéssel. Futballünnep ez a javából!

Ugyanakkor az öröm nálunk lehet teljes, hiszen a kedvező járványügyi helyzetnek és a koronavírus ellen beoltottak magas számának köszönhetően egyedülálló módon telt ház előtt léphet pályára nemzeti csapatunk a Puskás Arénában. 2019-ben az Uruguay elleni avatómérkőzésen már átélhettük, milyen, amikor 65 ezer torokból kiszakad a „Ria-ria, Hungária”, de ez most egész más lesz! Öt éve Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban sok magyar gondoskodott arról, hogy hazai pálya legyen a francia föld. Ebből az aspektusból meglehetősen különleges lesz a tavalyi, eredetileg kijelölt időpontjában 60. évfordulóját ünneplő kontinenstorna. Mert a jubileumi lebonyolítás a mezőny egy része számára hazai pályát is jelent. Ez pedig óriási előnyt jelenthet.

Lassan rajtra készek: Kleinheisler és Szalai Ádám
Fotó: Mirko I./MW

A szombati összecsapások közül a 15 órakor kezdődő Wales– Svájc-találkozónak Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont, de este hatkor a B csoportban Dánia Koppenhágában debütál az északi rangadón a finnek ellen. 21 órától bár az öt éve a mieinket elszomorító belgák lesznek a pályaválasztók Szentpéterváron, természetesen Oroszország lesz a házigazda. Vasárnap a D kvartett debütál egy remek öszszecsapással, az angol–horvát párharccal. A C csoportban két meccset rendeznek: az Ausztria–Észak-Macedónia-derbin ismerősnek szurkolhatunk, hiszen a vendégeknél a Mol Fehérvár középhátvédje, Visar Musliu szerepel majd, újpesti honfitársával, Kire Ristevskivel együtt. Este kilenckor a Hollandia–Ukrajna-ütközet is izgalmas meccset ígér.

Persze a legjobban a keddet várjuk. A Magyarország–Portugália-mérkőzést!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában