Szent István Kupa

2022.01.13. 07:30

Torna a Bayern München nélkül

Ismét január utolsó hétvégéjén rendezik a Szent István Kupa nemzetközi kosártornát a Gáz utcai csarnokban. A német FC Bayern München lemondta a szereplést.

Horog László

Takács Milán (balra) és Takács Martin, a 2016-os Szent István Kupán

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi években a kontinens egyik legrangosabb fiúkosaras-eseményévé nőtte ki magát a Szent István Kupa, amelyen Európa élcsapatai veszek részt. Tavaly a pandémia miatt nem került sor az eseményre, idén azonban biztosan megrendezik, komoly klubok teszik tiszteletüket a Gáz utcában. A korábbi nyolc alkalommal mindig itt volt, törzsvendégnek számított az FC Bayern München, azonban a bajorok a világjárvány miatt most nem jönnek. A közelmúltban lemondták az Adidas Next Generation tornát, valamint úgy döntöttek, Magyarországra sem utaznak. Helyettük a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia szerepel a január 27-től 30-ig tartó, négynapos erőpróbán. Az Alba Fehérvár akadémiájának tehetsége, Kiss Benedek náluk szerepel vendégjátékosként.

 

– Mindig örömmel fogadjuk a Bayern együttesét, akik rendre jól szerepelnek, akadt torna, amit a harmadik helyen zártak a piros-fehérek. Azonban nem estünk kétségbe, a kecskemétiek örömmel fogadták meghívásunkat, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal sem lesz gond a színvonallal. A belépés természetesen ingyenes, a hazai, beltéri sport­eseményeken érvényes szabályok vonatkoznak ránk is, maszkban, valamint védettségi igazolvánnyal látogathatóak a mérkőzések az Alba Regia Sportcsarnokban. A tavalyi erőpróba a pandémia miatt elmaradt, 2020-ban és 2019-ben az olasz Stellazzurra Róma meggyőző játékkal nyert, előzőleg mindig a spanyol Real Madrid bizonyult a legjobbnak, valamint egyszer, 2015-ben a szerb Partizan Beograd vihette haza a győztesnek járó serleget – mondja Molnár Máté főszervező.

 

Elkészítették a sorsolást, az A-jelű négyesben a bolgár BUBA Basket, a Real Madrid, a magyar U16-os válogatott, továbbá az olasz Orange1 Basket Bassano, míg a B-jelű kvartettben az FC Barcelona, a Stellazzurra Roma, a Mercedes KA Kecskémet és újoncként a lett Kristaps Porzingis Akadémia lép parkettre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában