Már nemigen lehet taktikázni

2022.05.21. 15:00

Élet-halál harcot vív az AFC Csákvár

Az NB II-es Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata az Ajka ellen lép pályára vasárnap 18 órától. A gárda NB II-es tagságának a meghosszabbításáért harcolhat a kilencedik helyen álló riválisával.

Káldor András

Az AFC Csákvár (kék) pontot rabolt ősszel Ajkáról

Forrás: Veszprémi Napló

A Csákvár idei utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésén ­2-0-s vereséget szenvedett Soroksáron, így változatlanul élet-halál harcot vív a bennmaradásért. Azért szerencse a szerencsétlenségben, hogy a saját kezükben van a sorsuk, és nem más eredményétől függ, hol folytathatják majd a következő idényben.

Más kérdés, hogy már a múlt vasárnap végérvényesen eldőlhetett volna a sorsuk, és közel nyolcvan percig nem nyújtottak rossz teljesítményt, benne volt a találkozóban, hogy ponttal, esetleg pontokkal térhetnek haza. Az összecsapás elején elég volt egy labdavesztésből induló hazai akció, melynek végén előnyhöz jutott a Soroksár. Majd a hajrában is egy kontra borzolta az idegeket, melyet szintén kihasználtak a fővárosiak. Emellett számtalan lehetősége lett volna a gólszerzésre Tóth Balázs vezetőedző tanítványainak, ám ezeket rendre elpuskázták, illetve Major Barnabásnak, a hazaiak hálóőrének szereztek jó napot. Az Ajkával december elején 1-1-et játszott az akkor még Mónos Tamás által dirigált Fejér megyei legénység. Az első félidő vége felé Gaál Bálint vette be Zelizi Patrik hálóját, ráadásul a 71. percben megfogyatkozott a Csákvár, miután Vaskó Tamást kiállította a játékvezető második sárga lappal.

Függetlenül attól, hogy a vendéglátóknak állt a meccs, mégsem számukra alakult kedvezően, ugyanis Ominger Gergő lövésével szemben tehetetlen volt Horváth Dániel. A csákváriak eltüntették az emberhátrányt, míg az FC Ajka a hátralevő időben már nem tudott felpörögni, így értékes ponttal gazdagodtak a vendégek. Amennyiben bezsebeli a pontokat az AFC, akkor, függetlenül a riválisok eredményeitől, biztosan bent marad. Szerencsés esetben akár a döntetlen, sőt egy vereség is elég lehet a tagság megőrzéséhez, de ehhez több eredmény kedvező alakulására is szükség lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában