Öttusa

2022.07.29. 13:02

Mind a négy magyar elődöntős - köztük Demeter Bence is

Mind a négy elődöntős magyar - köztük Demeter Bence is - fináléba jutott az alexandriai öttusa-világbajnokság férfi egyéni és csapatversenyében

Németh Krisztián

Forrás: Koncz György / Nemzeti Sport

Az egyiptomi Alexandriában a 69 fős mezőny kedden a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a szerdai körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők az elődöntőbe, és a továbbjutók a döntőben is ezzel a pontszámmal kezdenek. A csütörtök délutáni-esti elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a szombati döntőbe csoportonként az első hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jutott be.
A B-csoportban Demeter Bence a hatodik-nyolcadik pozícióból várta a csütörtöki folytatást, miután 20 győzelme mellé 15 vereséget szedett össze. Úszásban ötödik lett 2:03.22-vel, és összesítésben negyedik volt a lövészetes futás előtt, végül szoros befutóban ötödikként zárta a napot.
A Volán Fehérvár világklasszisa mellett Bőhm Csaba, Szép Balázs, és Bereczki Richárd is döntős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában