A BJAHC a listavezető

2022.10.25. 13:51

A fővárosba utazik a FEHA19

A FEHA19 felnőtt csapata a Budapest Jégkorong Akadémia HC gárdájához látogat kedd este.

Beke Zsombor

A fehérvári fiataloknak határozottnak kell lenniük a saját kapujuk előtt is

Forrás: Soós Attila

Anatoli Bogdanov együttesének a múlt héten jutott egy kis pihenés, így a taktikai elemek csiszolásán kívül az akkumulátorok is feltöltődhettek. A keddi ellenfélnél aligha lehetne nehezebb, hiszen a BJAHC jelenleg magabiztosan vezeti az Erste Liga tabelláját. A két gárda ebben a szezonban már egyszer találkozott egymással, az összecsapás helye akkor is a Vasas Jégcentrum volt, a szeptember végi bajnokin a fővárosi csapat 6-0-ra nyert a Fehérvár ellen.

– Lassacskán visszatérhetnek a sérültjeink, de sajnos ezen a héten még nem sok visszatérővel számolhatunk. Ez van, azokat a játékosokat kell használnunk, akik a rendelkezésre állnak. A múlt héten edzettünk, nem voltak meccseink, így próbáltunk dolgozni az apróbb részletek kijavításán, a játékunk elemeinek csiszolásán. Persze fontos volt a pihenés is, mert arra az utóbbi időben nem jutott sok idő. Nehéz hét előtt állunk, három nagyon kemény mérkőzésünk lesz. Meg kell találnunk a módját, hogy jöjjünk ki jól ezekből. A legutóbbi meccsen a BJA ellen 6-0-ra kikaptunk. Nem játszottunk rosszul azon a mérkőzésen, de hiányzott a játékunkból az energia, nem játszottunk olyan keményen, amennyire kellett volna egy ilyen jó csapat ellen. Nagyon remélem, hogy ebben a tekintetben fejlődni tudunk és energikusabb lesz a társaság. Küzdjünk, harcoljunk, blokkoljunk lövéseket, ha kell, akkor ütközzünk. Emellett persze alakítsunk ki gólhelyzeteket és értékesítsük azokat – mondta Anatoli Bogdanov a találkozót megelőzően.

– Jól kezdték a szezont, mindössze egyszer kaptak ki eddig. Ennek ellenére, ha jól védekezünk és mindenki oda teszi magát, akkor bárki ellen lehet esélyünk a ligában. Védekezésben előre kell lépnünk az eddigiekhez képest, az adódó helyzeteinket pedig ki kell használnunk – tette hozzá Mayer Zsolt.

A mérkőzést az Erste Liga TV közvetíti majd, 18.40-kor dobják majd be a pakkor a Vasas Jégcentrumban.

A FEHA19 keretében nem lesz ott Boris Hrubo, aki próbajáték letelte után nem marad a klubnál. A csapattal tarthat azonban Simon Péter, aki az Újpesttel kötött megállapodás értemében kölcsönbe érkezik Fehérvárra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában