Röplabda

2023.05.10. 14:53

Válogatott meghívók - több megyei játékos is a keretben

A férfi röplabda Extraligában ezüstérmes MÁV Előre SC-Foxconn négy, valamint a Dunaújvárosi KSE egy játékosa kapott meghívót a felnőtt válogatott összetartására.

Káldor András

A hálónál blokkoló Pesti Marcell és Ambrus Bence (2) is meghívót kapott a legjobbak közé

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A február végén kihirdetett 28 nevet tartalmazó bő keretet 18 főre csökkentette ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány, aki a Fino Kaposvár elleni bajnoki döntőben bokasérülést szenvedő, de kulcsembernek számító Pesti Marcellnek is meghívót küldött, jelezve, hogy felépülése esetén az ő játékára is számít.  

A keretbe a bajnoki ezüstérmes MÁV Előre-Foxconn négy, míg az NB I-ben vitézkedő Dunaújvárosi KSE egy játékost ad.  

A válogatott összetartása jövő hétfőn (május 15-én) kezdődik. Azon a héten pénteken és szombaton Romániában játszik edzőmérkőzéseket a csapat, amelyre május 27-én szombaton már Európa-liga találkozó vár Georgia ellen hazai pályán, Érden 16 órakor. A grúzok mellett Ausztriával szerepel még azonos csoportban a magyar válogatott: az osztrákok elleni hazai meccs június 10-én (szombaton) lesz majd, ugyancsak Érden, 16 órai kezdettel.

A férfi röplabda-válogatott keretének Fejér vármegyei tagjai:

Átló: Pesti Marcell (MÁV Előre SC-Foxconn), Bibók Balázs (MÁV Előre SC-Foxconn), Sebestyén Márton (MÁV Előre SC-Foxconn) 

4-es ütő: Szalai Kristóf (Dunaújvárosi KSE) 

Center: Ambrus Bence (MÁV Előre SC-Foxconn) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában