Női kézilabda

2023.11.19. 07:15

A végszó az Albáé lett

A női kézilabda K&H Liga NB I 9., utolsó őszi fordulójában, a Moyra-Budaörs csapatával találkozott az Alba Fehérvár KC, és végsőkig kiélezett csatában egygólos győzelmet aratott.

Káldor András

A fehérvári Kövér Luca (kék) remekül játszott, öt gólja önmagáért beszél

Fotó: Kricskovics Antal

Alba Fehérvár KC – Moyra-Budaörs 27-26 (12-15)

Székesfehérvár, 600 néző

Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Alba FKC: Kubina 2 – Szemes 1, Szmbatjan 3, Besszer 1, Kövér 5, Sulyok, Takó 2. Csere: Tóth Nikolett (kapus), Afentaler 7 (5), Utasi 6, Kocsis B. Vezetőedző: Horváth Roland

Budaörs: Vártok R. – Szabó-Májer 2, Hudák E. 1, Debreczeni-Klivinyi 3, Szövérdffy-Szabadfi 3, Gergely-Zsigmond, Szabó A. 5. Csere: Mistina (kapus), Szekerczés 8 (5), Pálos-Bognár 1, Gorilszka 2, Uhrin 1. Vezetőedző: Buday Dániel

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5
Ismét – az utóbbi években ki tudja hányadszor választás elé állították a szervezők a fehérvári sportbarátokat. Egymást követte a kosár és a kézilabda mérkőzés, ám azzal nem számoltak, hogy egyik helyszínről a másikra átérni nem megy egyik pillanatról a másikra. Így aztán többen akkor értek át a Köfém Sportcsarnokba, amikor már bőven tartott a találkozó.

Miután a Moyra-Budaörs nagy meglepetésre kiesett az NB I-es feljutásért küzdő Esztergomi Vitézek csapatától óriási motivációval lépett pályára. Ennek köszönhetően, aki kissé később érkezett a meccsre - voltak ilyenek szép számmal – azzal szembesülhetett, hogy a 7. percben már 6-2-re vezetett a vendég együttes. A folytatásban próbálta felvenni az Alba az „üzemi hőmérsékletet”, de két gólnál beljebb nem tudtak férkőzni a szünetig. Egybehangzó vélemény volt, hogy többen az idény játékát nyújtották a Budaörsnél, így Szekerczés Luca, vagy éppen Szabó Anna, de a kapuban Várok Ramóna is kiemelkedően teljesített. Mindenesetre az Alba háromgólos hátránnyal mehetett a pihenőre, és a folytatás sem igazán az ő kedvük szerint alakult, egészen a 43. percig, amikor Afentaler Sára felhozta csapatát egy gólra, 20-21 Kubina Molli üreskapus találatát követően az 50. percben Afentaler újabb hetese is utat talált a vendégek kapujába, és ez felvillantotta annak a reményét, hogy először a mérkőzésen átveheti a vezetést az AFKC. Kövér Luca ezt az óhajt realizálta, sőt Utasi Linda bombagóljával már kettőre nőtt az előny, 25-23. Ez nem tartott sokáig, mert kihasználva a védekezés hibáit Szövérdffy-Szabadfy Ágnes egyenlített, Szekerczés pedig hetesből fordított. Azzal azonban nem számoltak, hogy lesz még egy csavar a végére, mert Utasi újabb sistergős gólja után, 6 másodperccel a vége előtt Lilliija  Gorilszka szabálytalansága hétméteressel járt, melyet Afentaler kíméletlenül bevágott, és ezzel nyert az Alba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában