Labdarúgó játékvezetői tanfolyam

2023.11.08. 11:56

Játékvezetés: életforma, szenvedély, kihívás

A játékvezetői létszám emelése érdekében december első napján Labdarúgó Játékvezetői tanfolyamot indít az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága.

Káldor András

A játékvezetőnek mindig akció közelben kell lennie

Fotó: Kricskovics Antal

Az elmúlt években problémát jelentett, és elég sokszor megtörtént, hogy a vármegyei II. osztályú, vármegyei III. osztályú, illetve korosztályos bajnoki összecsapásokon kettő, esetenként pedig csupán egy játékvezető dirigált. Emiatt aztán számtalan félreértés, és téves ítélet született, hiszen a különböző kétes helyzetek megítélése korántsem volt így könnyű a bíróknak.
Ebben az évben egyszer már szerveztek tanfolyamot a kezdők számára, de még mindig nem elegendő a létszám egy-egy hétvégén. Így előfordulhat, hogy egy játékvezető két-három mérkőzésen is közreműködik szombaton és vasárnap.
A tanfolyamra Székesfehérváron kerül sor, ám részben online is tartják majd az oktatást. A nyitóelőadás 2023. december 1-én pénteken lesz.   
A sportélményeken és karrier lehetőségen túl a nemrégiben rendezett játékvezetői díjak remek kiegészítést is jelenthetnek jelen gazdasági helyzetben azok számára, akik úgy gondolják, hogy a jövőben feláldozzák hétvégéiket, és tevékenyen részt szeretnének venni a labdarúgás világában. A képzés során a hallgatók részletes oktatást kapnak a labdarúgás elméleti szabályairól, a megszerzett tudást pedig a gyakorlatba is átültethetik. 
Szakértő oktatókat, karrierlehetőséget, állandó foglalkoztatottságot, nagyszerű élményeket, valamint jó társaságot kínálnak a szervezők. Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága várja az érdeklődő hölgyek, urak, lányok és fiúk jelentkezését!
Jelentkezni lehet Kasztner Gergőnél (30/282-7064), vagy az [email protected] címen, vagy a jatekvezetoleszek.hu oldalon.
A tanfolyam elméleti képzése online történik ZOOM alkalmazással, míg a gyakorlati képzés Székesfehérváron lesz. Az elméleti képzést péntekenként a kora esti órákban tartják, a gyakorlati oktatásra pedig szombatonként, délelőtt kerül sor, néhány alkalommal. A tanfolyam időtartama 40 óra elméleti és gyakorlati képzési napokkal együtt.
A jelentkezés és a vizsga feltételei: betöltött 14. életév, erkölcsi bizonyítvány – amely a tanfolyam alatt is beszerezhető -, érvényes sportorvosi engedély – ezt szintén megszerezheti a jelentkező a tanfolyam ideje alatt -, a tanfolyam díjának befizetése a - tanfolyam kezdetét követően –, és a tanfolyam legalább 70%-án történő megjelenés.
A tanfolyam díja – amely akár 1 mérkőzéssel megtérül a felnőttek részére bruttó 12.700 Ft, a nappali tagozatos diákok számára bruttó 10.160 Ft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában