SOCCA

2024.01.23. 14:12

Bicskéből a magyar válogatottba

Sóron Tibor, a Bicskei TC támadója is bekerült a magyar socca-válogatott keretébe, így ő is ott lesz a mexikói Socca America’s Fiestán, azaz a sportág Copa Americáján.

Szabó Róbert

Sóron (középen) első alkalommal lehet ott a magyar socca-válogatottban

Forrás: bicskeitc.com

Fotó: A klub

A korábban Dunaújvárosban is futballozó támadó a szövetség bemutatása szerint igazi gólvágó, akinek játékintelligenciája és gólérzékenysége önmagáért beszél. A 31 esztendős játékos első alkalommal szerepelhet majd a magyar socca-válogatottban.

Sóron a jelenleg zajló idényben 15 alkalommal kezdőként, egyszer pedig csereként kapott lehetőséget az NB III Nyugati csoportjában Bicskén, amelyeken hét gólt jegyzett.

A magyar válogatott jelenleg 17. a világranglistán, amelyet Kazahsztán vezet Brazíliát és Lengyelországot megelőzve.

Hazánk mellett Európából Belgium, Anglia és Spanyolország is ott lesz a Cancúnban rendezett tornán, amelyet február 21. és 26. között tartanak. Az európai válogatottak mellett Marokkó, Omán és az Egyesült Arab Emírségek is meghívást kapott az eseményre.

A socca az egyik legdinamikusabban fejlődő változata a kispályás labdarúgásnak, amelynek nemzetközi szövetségét 2017-ben alapították. A csapatok 5 mezőnyjátékossal és 1 kapussal állnak fel a kétszer húszperces mérkőzésre, amelyet egy 25 méter széles és 45 méter hosszú pályán játszanak a felek. A kapuk 4 méter szélesek, valamint 2 méter magasak, így nem ritkák a gólgazdag összecsapások.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában