Labdarúgó NB II

2024.02.09. 12:13

Győrben okozhatna meglepetést a Csákvár

A feljutásért harcoló ETO FC Győr otthonába látogat az Aqvital FC Csákvár a labdarúgó NB II 20. fordulójában.

Nem lesz könnyű dolga Győrben a Csákvárnak

Forrás: Aqvital FC Csákvár

Csak egy pontot tudott elhozni a 12. perctől emberelőnyben játszó Csákvár a Szombathelyi Haladás otthonából az NB II tavaszi szezonjának első mérkőzésén. Nem lesz azonban könnyű dolga a folytatásban sem, hiszen vasárnap a feljutásért harcoló ETO FC Győr vendégeként lép pályára 14 órától a győri ETO Parkban.

A győriek toronymagas esélyesként vágtak neki a 2023-2024-es idénynek, hiszen lemondtak az MLSZ nyújtotta támogatásról, és úgy döntöttek, hogy légiósokkal próbálják meg kiharcolni a feljutást. Ráadásul télen tovább erősítettek, megszerezték a korábban a Budapest Honvédnál is megforduló Nenad Lukicsot, míg a legnagyobb fogás mindenképpen az AS Monacóval francia bajnoki címet szerző brazil válogatott Gabriel Boschilia. 

Az őszi idényt a feljutást jelentő második helyen zárta a Győr, viszont a tavasz nem úgy kezdődött, ahogy azt eltervezték, hiszen 1-0-ra kikaptak az újonc és kiesés ellen küzdő BVSC otthonában. Jelenleg 12 pont a hátrányuk az éllovas Nyíregyháza mögött úgy, hogy egyel kevesebb bajnokit játszottak. 

A Csákvár sem teljesített rosszul az őszi idényben, a hatodik helyen zárt, azonban a szombathelyi döntetlen után visszacsúszott a 10. helyre. A klub azóta bejelentette Dencinger Norbert szerződtetését, akinek a játékengedélye is megérkezett, így akár pályára is léphet a hétvégén. Mellette Perczel András érkezett kölcsönbe kapus posztra.

A két együttes a harmadik fordulóban már találkozott egymással, akkor az ETO FC Győr 2-1-re tudott nyerni Csákváron. Ami a győri mérkőzéseket illeti: az elmúlt öt összecsapásból kettőt a házigazda nyert, egy döntetlen és egy csákvári siker mellett, amelyet még 2018-ban aratott a Fejér vármegyei csapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában