Röplabda

2024.04.19. 20:57

Újabb somogyi siker

A férfi röplabda Extraliga fináléjának második mérkőzésén a MÁV Előre Foxconn hiába nyerte meg az első szettet, mert ezt követően a Fino Kaposvár egyenlített, és a hátralevő két játszmát hozta, és már csak egy lépésre van az újabb bajnoki aranytól.

Káldor András

Fotó: Nagy Norbert / FMH

MÁV Előre Foxconn - Fino Kaposvár 1:3 (17, –21, –19, –13)
Székesfehérvár, 685 néző
Vezette: Jámbor Tamás, Tillmann Gyula.
MÁV Előre Foxconn: Eke 5, Pesti 9, Janke 7, Ambrus 9, Szabó V. 1, Koci 18. Csere: Takács M (Liberó), Boa, Fazekas, Dileo, Tomanóczy B. Vezetőedző: Omar Pelillo.
Fino Kaposvár: Magyar B. 4, Hubicska 12, Novoselov 14, Baróti 15, Bögöly 10, Lescay 7. Csere: Bozóki (liberó), Tóth G., Zarka, Iván B. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Fino Kaposvár javára

A két csapat szezonbeli mérlegében 4-1-re vezetett a Kaposvár, amely sorozatban negyedik, összességében pedig 28. bajnoki döntőjét játssza, míg a fehérváriak másodszor jutottak el idáig. A fenti mérlegen szeretett volna a Loki javítani a VOK-ban, ahol ezúttal egy gombostűt nem lehetett elejteni, és táblás ház előtt léptek pályára a felek.

Az első szettben csak ámultak a kedvenceiket nagy erővel buzdító fehérvári szurkolók, hiszen álomszerűen kezdtek a kék-fehérek Pesti Marcell és Redjo Koci vezérletével. A túloldalon a sokszoros válogatott Baróti Árpád a megszokottnál többet hibázott, és úgy tűnt mintha még a buszon maradt volna a címvédő. A házigazdák pedig araszolgattak előre, 16:3-as előnyük után próbálta sorait rendezni a Fino. Ugyan némileg magukra találtak, de a Loki hallatlanul magabiztosan nyerte a játszmát.

A folytatásban már sokkal koncentráltabban játszott a somogyi alakulat, 9:10-nél vette át a vezetést, amelyet csupán 18-nál vett vissza egy pillanatra a hazai együttes. Baróti ásznyitása után azonban többet hibáztak Omar Pelillo tanítványai, és egyenlített a látogató.

A harmadik etapban jobban védekezett ugyan a MÁV Előre, de hiába vezettek 15:12-re, mert egy video-challenge alaposan megfogta őket, és zsinórban hít pontot gyűjtött a Fino, és ezzel lényegében egyenes útja volt az újabb rész sikerhez.

A negyedik felvonásra hitét vesztette a fehérvári csapat, borzasztóan kezdődött a szett, 2:9-ig kétszer is időt kért Pelillo, de ez sem használt. Menetelt az újabb győzelem felé a Kaposvár, Fortuna is néha melléjük állt, de ezen az estén összességében rutinosan lehozták a mérkőzést.

- Jól kezdődött számunkra a találkozó, lehengerlően játszottak a srácok. A második szettben aztán hétszer is a hálóba ütöttük a labdát, amivel megadtuk nekik az esélyt, hogy felálljanak. Ennyi hibát nem engedhetünk meg magunknak, a Kaposvár visszajött a mérkőzésbe, aztán egyre jobban kezdett játszani. – értékelte a találkozót Pelillo.
Folytatás hétfőn, 17:30-tól Kaposváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában