Negyedszer bonyolították a vármegyei kispályás bajnokság fináléját

2024.05.29. 13:56

A Perkáta együttese bizonyult a legjobbnak

A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is a Sóstói Stadionnal szemközti utánpótlás centrumban rendezték a vármegyei kispályás bajnokság hatos döntőjét.

Horog László

A Perkáta együttese nyerte a Fejér vármegyei, kispályás futballbajnokságot

Fotó: Horog László/FMH

A kezdeményezés 2020 kora őszén indult útjára, az FVLSZ igazgatója, a rendkívül innovatív Schneider Béla ötlete nyomán: újra kell éleszteni a futballt azon településeken, ahol korábban, évtizedeken át nagypályás versenysorozaton indultak, de a faluban, vagy városban az utóbbi időben megszűnt a versenyszerű labdarúgás. Közel húsz település csatlakozott az első kiíráshoz, azóta három helyen a kispályást felváltotta a nagypályás versengés, tehát volt értelme a kezdeményezésnek. Két éve a Perkáta nyerte a kispályás bajnokságot, a győzelemre tavaly is nagy esélyük volt, végül egy gólon múlt,
Balinka-Mecsér diadalmaskodott. Ezúttal ismét kiélezett küzdelmek zajlottak.

Az újfent aranyra törő Perkáta 4-0-ra verte Alsószentivánt, Lovasberény pedig 1-0-ra legyűrte Balinka-Mecsért. Óbarok 2-0-ra verte a Mezőkomáromot, Balinka Óbarok ellen javított, 5-2-es sikerrel, Lovasberény és Alsószentiván küzdelméből előbbiek kerültek ki győztesek, 2-1-re végződött a párharc. A Mezőkomárom 2-1-re verte Perkátát, Alsószentiván ugyanilyen arányban veszített Óbarokkal szemben. A Balinka 3-1-es győzelmet aratott a mezőkomáromiak felett, Perkáta gólzáporos meccsen javított, 4-3-ra legyűrte a lovasberényieket. Sőt, a folytatásban 2-1-re verték Balinkát is, a Mezőkomárom ugyanilyen arányban, 2-1-re győzte le Alsószentivánt. Az Óbarok 4-0-ra lelépte Lovasberényt, aztán megszületett az első döntetlen, 2-2-vel zárt Alsószentiván és Balinka-Mecsér, majd a Lovasberény 3-0-ra verte a Mezőkomáromot. Zárásként Perkáta 1-0-ra Óbarokot, előbbiek ezzel megszerezték az aranyérmet, 2022 után ismét az élen végeztek.

A 6. helyen Alsószentiván zárt, előttük a Mezőkomárom gárdája, a 4. pozícióban pedig a Balinka-Mecsér. Bronzérmes lett a Lovasberény, az ezüst az óbaroki futballisták nyakába került, a legfényesebb medálokat és a legdíszesebb serleget pedig a perkátaiak vihették haza. A díjakat a hagyományoknak megfelelően az FVLSZ társadalmi elnöke, Bencsik István, valamint az igazgató, Schneider Béla adta át. Utóbbi zárszavában megköszönte a részvételt, a sportszerű, nemes küzdelmet a 2023-24-es szezonban. Hozzátette, nagyon reméli, a következő idényben újabb települések csatlakoznak a kora ősztől késő tavaszig tartó versenysorozathoz. Ahogy az első kiírást megelőzően – négy esztendeje –, a nyár végén ismét felveszik a kapcsolatot azon falvak, városok vezetőivel, ahol pálya van, de csapat nincs. Ez utóbbin szeretnének változtatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában