Matt három lépésben

2024.05.02. 18:42

Bohóc-gate: közlemény, bocsánatkérés, interjú

A címben olvasható sorrendben igyekezték rendezni a tegnapi Galló Vilmos által kirobbantott Bohóc-gate ügyet magyar jégkorongberkekben.

Szupkai Gábor

Don MacAdam szövetségi kapitány (j) és Szilassy Zoltán segédedző (b) a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság első fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

„A magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai mérkőzés előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat” – állt az MJSZ közleményében.

"Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a nyilvánosság előtt tett interjúm miatt a szövetségi kapitánytól. A problémákat mindenképp az öltözőben, négy fal között kellett volna rendbe tennünk. Ahogy mondtam korábban is – mint minden játékos –, én is szerettem volna többet tenni a csapatért és ez így lesz a jövőben is. Tisztában vagyunk vele, hogy nem ezt az eredményt várta tőlünk a több száz helyszíni és több tízezer tévé előtti szurkoló. Már ezen a világbajnokságon is megmutattuk ugyanakkor, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és ígérem, a hátralévő két mérkőzésen is mindent megteszünk a csapat sikeréért" – írta Galló, aki a meccs után televíziós nyilatkozatában bohócnak nevezte a kapitányt, egyben bírálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban játszatja és az emberelőnyös ötösből is kihagyta.

Majd érkezett az újra a Hydro Fehérvár AV19 keretének tagja, a válogatott csapatkapitányának, Erdély Csanádnak az interjúja, ahol elmondta, hogy Galló Vilmosnak a románok elleni szerdai vereség után adott interjújában a megfogalmazás "nyilvánvalóan nem volt elfogadható", de gyakorlatilag még aznap a stáb és a játékosok megvitatták az ügyet és megoldották a konfliktust.

"Vili egy emocionális játékos. Nagyon szeretne nyerni, gyerekkorom óta ismerem, óriási éhsége van a sikerre és frusztrálja, ha kikapunk. Ez volt érezhető a meccs utáni interjúban is" – jegyezte meg Erdély, aki kiemelte: azt érzi, hogy ugyanolyan egységes a magyar válogatott, mint korábban volt.

Mindenki eldöntheti ezek után, mit gondol. Ám ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Gallón kívül többen a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, szakmai döntésekre és pedagógia érzékre panaszkodtak már a találkozó előtt is, pedig az első két fordulóban a győzelmek nem maradtak el.

Don MacAdam pedig egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot – saját magát kinevezve –, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodnia, mint szakmai igazgató.

A 73 éves kanadai szakvezető első, igazi tétre menő tornája magyar szövetségi kapitányként a februári, budapesti olimpiai selejtező volt, amelyen a csapat a pályán nem harcolta ki a továbbjutást, mert kikapott Japántól.

A magyar jégkorong-válogatott pénteken a házigazda olaszokkal, a szombati záráson pedig a szlovénokkal találkoznak. A bolzanói torna első két helyezettje jut fel az elitbe, az utolsó pedig kiesik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában