Reméljük jó lesz az előadás is

2024.06.08. 19:58

A főpróba jól sikerült, magabiztosan nyertek a mieink

Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott.

Sallai Roland gólt szerzett és egy gólpasszt is kiosztott Izrael ellen

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Az Írország elleni keddi, idegenbeli 2-1-es vereség után nem pihenhettek sokat Marco Rossi fiai, hiszen szombaton Debrecenben a Nagyerdei Stadionban Izraelt fogadták felkészülési mérkőzésen. Az Európa-bajnokság főpróbáján a kezdőben kapott helyet Bolla Bendegúz, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland is a Fejér vármegyei érintettségű játékosok közül, de a Fehérvár FC korábbi futballistája, Lang Ádám is az első perctől a pályán volt.

Mondhatjuk, hogy ami Írországban elmaradt, azt most bepótolták Szoboszlaiék. A hatodik percben a Liverpool játékosa jobb oldalról ívelt középre, Varga Barnabás pedig hét méterről ollózó mozdulattal próbálta bevenni Omri Glazer kapuját, de a labda a felső lécre vágódott. A 11. percben aztán már nem volt menekvése a vendégeknek, hiszen Bolla Bendegúz középre ívelése után Varga fejelte le a labdát, az üresen érkező Sallai Roland pedig a kapuba passzolta a labdát, 1-0. Nem kellett nyolc perc, hogy Bolla áthámozza magát a védőjén, majd középre passzolt, az érkező Varga pedig nem ingott meg, három méterről az üres kapuba lőtt, 2-0. Három perc telt csak el, amikor Sallai ívelt középre, Varga pedig tökéletesen érkezett és a kapuba fejelt, 3-0.

A folytatásban aztán a mezőnyben zajlott inkább a harc, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de nem született gól a félidőig. Balszerencsés eset azonban volt, hiszen Callum Styles leguggolt a 39. percben, és ápolást kért, amiután két perccel később le is kellett cserélni, a helyére pedig Kleinheisler László állt be.

A fordulás után mindkét fél próbálkozott, de nagyobb lehetőséget egyik oldal sem tudott kialakítani, aggodalom azonban ismét volt, hiszen Szoboszlainak a földre kellett leülnie, ami után az 58. percben le is cserélte Marco Rossi. A 65. percben Ádám Martin lőtt a tizenhatosról a kapushoz, majd a másik oldalon Ramzi Safuri lövését kellett védenie Gulácsi Péternek. A 82. percben Nagy kapott labdát Fiolától, 12 méterről kapásból emelt, de csak a bal oldali kapufát találta el. A fölény a mieinknél volt, azonban ebből újabb gól már nem született a hátralévő időben, így 3-0-ra diadalmaskodott az Eb-főpróbán a magyar válogatott. 

Hosszú idő után ismét pályára lépett Fiola Attila a válogatottban, aki a szünetben váltotta Lang Ádámot. Sallai Roland ezúttal a második félidőre már nem jött ki, míg Szoboszlai Dominikot az 58. percben cserélte le Marco Rossi. A Puskás Akadémia védője, Nagy Zsolt a 78. percben állt be Kerkez Milos helyére.

Magyarország – Izrael 3-0 (3-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 900 néző. V: Cláudio Pereira (portugál)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter (Szafuri, 30.), Slomo, Arad (Nahmiasz, 30.), Gruper – Samir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (E. Perec, a szünetben) – Biton (Altman, 90+1.), Baribo (Melamed, 68.). Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon

Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
Sárga lap: Sallai (32.), Kleinheisler (60.), Ádám (90+2.), ill. Gordana (54.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában