Pető Tamás hétfőn áll munkába

2024.06.16. 11:26

A saját fiát is irányíthatja a Vidi új edzője

Az Újpest FC, majd a Fehérvár FC is a Németország – Skócia Európa-bajnoki mérkőzés közben jelentette be, hogy a Vidi eddigi vezetőedzője, a Megyeri úton folytatja. Bartosz Grzelakot a fehérvári együtteshez ezer szállal kötődő Pető Tamás váltja a piros-kékek vezetőedzői posztján.

Ferencz Balázs

Pető Tamás hétfőn áll munkába, stábjának összetétele még nem ismert

Forrás: fehervarfc.hu

Az ötven esztendős Pető Tamás hétfőn áll munkába, akkor találkozik a 2023-2024-es idényben a bajnokság negyedik helyén zárt csapattal. Vagyis a felkészülés első napján indul a közös munka.

Pető Tamás számára nem ismeretlen a fehérvári közeg, hiszen korábban játékosként, majd játékosmegfigyelőként és másodedzőként is dolgozott a Videotonnál. 2015 őszén Bernard Casoni távozását követően megbízott vezetőedzőként is irányította a Vidit. A szakember az elmúlt hat évben az NB III-as Veszprém együttesét dirigálta, de "képben van" a Vidivel, hiszen fia, Pető Milán a Fehérvár FC első keretének tagja.

Pető Tamás 1974. június 8-án született Ajkán. Pályafutását Veszprémben kezdte, majd 1995-ben Győrbe igazolt, ahonnan egy évvel később Székesfehérvárra vezetett az útja. Az 1996/97-es idényben 37 mérkőzésen 6 gólt szerzett a Vidiben. Ezután Újpestre igazolt, 1998-ban tagja volt a lila-fehérek bajnokcsapatának. A 2000-es évek elején Belgiumban légióskodott, majd egy évre hazatért, és a Vasas játékosaként bajnoki bronzérmet szerzett. Ezt követően hat évig Hollandiában játszott, a NAC Breda együttesében 83 alkalommal lépett pályára és 5 gólt szerzett. Profi játékospályafutását a Lombard Pápa alakulatában fejezte be 2009-ben. A magyar válogatottban 1998 és 2002 között 14 alkalommal szerepelt.

Visszavonulása után 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél, majd 2015 júliusától 2018 decemberéig másodedzőként segítette Bernard Casoni, Horváth Ferenc, Henning Berg és Marko Nikolics munkáját is. 

Paksra szerződött aztán, játékosmegfigyelőként dolgozott Certői Aurél vezetőedzővel, majd a 2018/2019-es idény kezdetén átvette a veszprémi labdarúgócsapat irányítását. Két bajnoki címet és három bronzérmet szerzett csapatával. A 2023-2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárta a Veszprém.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában