Távozik

2024.06.03. 16:46

Az osztrák bajnokhoz igazolt a Puskás Akadémia tehetsége

Az osztrák bajnokság 2023-2024-es idényének bajnoka, a Sturm Graz hivatalos oldalán jelentette be, hogy hosszútávú szerződést írt alá a Puskás Akadémia FC tehetséges középpályásával, Kern Martinnal.

Szabó Róbert

Kern Martin az osztrák Sturm Graznál folytatja pályafutását

Fotó: sksturm.at

Kern Martin 2017-ben igazolt a Puskás Akadémia FC-hez, ahol az U12-es korosztálytól kezdve végigjárta az összes lépcsőfokot és eljutott a felnőtt csapatig is. Az NB I-ben 2023 februárjában mutatkozhatott be egy Fehérvár FC elleni bajnokin 16 évesen és 10 hónaposan, azonban hosszú sérülése miatt csak két találkozón kapott szerepet az első számú együttesnél. Miután felépült stabil játékosa lett a második gárdának, valamint az U18-as válogattotban is alapember lett és a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

– Kern Martin egy óriási tehetséggel rendelkező fiatal játékos. Egy évvel ezelőtt, még 17 éves sem volt amikor bemutatkozhatott a magyar élvonalban. A középpálya több szegmensében is bevethető futballista, jó dinamizmussal és fejlett technikával. Az összes tehetségünkhöz hasonlóan időre és lehetőésgre van szüksége még. Nagyon örülünk, hogy Martin a Sturmot választotta, és reméljük, hogy megfelelően tud nálunk fejlődni – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Andreas Schicker sportigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában