Ellenszavazat nélkül fogadták el a szakosztályok beszámolóit

2024.06.05. 11:25

Évi rendes közgyűlését tartotta az Alba Volán SC

Közgyűlést tartott az Alba Volán Sportclub, amelyen a klubelnök, valamint a szakosztályok vezetői és bizottságok illetékesei beszámoltak a 2023-as esztendőről, továbbá a 2024-es tervekről.

Horog László

Balról Paulikovics Péter, Tóth István és Vörös Zsuzsanna a közgyűlésen

Fotó: Horog László / FMH

Miután az anyacég Börgöndi úti székházában, a második emeleti társalgó egyéb rendezvény miatt foglalt volt, ezért az öttusabázis sportcsarnokában tartották az Alba Volán SC évi rendes közgyűlését. Az elnök, Tóth István köszöntötte a szakosztályok képviselőit, a közgyűlés résztvevőit, valamint Mészáros Attila alpolgármestert. Vörös Zsuzsanna, az öttusa és vívó szakosztály első embere elmondta, a tavalyi évben Turbucz Ivola, Králl Dorka, Gyarmati Lili, Gyugyi Laura, Jassó Zalán, Tárkányi Zsombor és Csák Milán jól szerepelt a nemzetközi, ifjúsági és junior versenyeken.

-Egy éve, Krakkóban az Európa Játékokon sajnos Demeter Bence nem tudta kivívni az indulási jogot a nyári, párizsi olimpiára, de a világkupa-versenyeken döntően jól szerepel, van esélye a nyári játékokon való szereplésre. Egyéniben indul rövidesen a kínai világbajnokságon, ahol Tamás József váltóban szerepel. Utóbbi nehéz időszakon jutott túl, tavaly eltörte a kezét, majd bokaszalag-szakadást szenvedett, ezek után tért vissza januárban, bekerült a szűkített válogatott keretbe, vk-versenyeken indult a közelmúltban. A vb-n szóhoz jut váltóban, a júliusi, ötkarikás kvótát már nem adó budapesti Európa-bajnokságon pedig minden bizonnyal egyéniben bizonyíthat. Demeter is biztosan rajthoz áll a hazai Eb-n. Ha az olimpián indul, akkor előzőleg az Eb-n váltóban bizonyíthat, ha nem lesz ott Párizsban – amire nem is gondolunk -, úgy a magyar fővárosban egyéniben szerepel.

A sportlövők szakosztályvezetője, Botos Zoltán közölte, 2023-ban minden, előre tervezett versenyt megrendeztek, tehetségkutató, légfegyveres bajnokságot, területi döntőt, több, felnőtt viadalt, valamint diákolimpiát, középiskolás eseményeket. A megyei bajnokságot Zámolyon bonyolították, a helyi lövészklub szervezte, onnan egy bronzéremmel tértek haza, az országos bajnokságon nem értek el eredményt. A Börgöndi úti lőteret igyekeznek szinten tartani, az edzésekhez a lőlapokat biztosítják, az eszközöket beszerzik, a környezetet gondozzák, a kiadási és bevételi oldal egyensúlyban van, tartozásuk nincs. Örömmel számolt be arról, hogy új tagok jelentkeztek az utóbbi időben.

A természetjárók Inczéné Mátyás Jolán vezetésével több túrát tettek a tavalyi esztendőben busszal és vonattal, sikeres kirándulásokat szerveztek, például Ausztriába, Szlovákiába, Palócföldre, valamint kulturális programokon is részt vettek Budapesten. Annyi a kiadásuk, amennyi a bevételük, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatnak. A sportclub gazdasági vezetője, Tolnai Zsuzsa is beszámolt a tavalyi esztendőről, a 2023-as évet a támogatások csökkenése és reklámbevételek jelentős visszaesése miatt veszteséggel zárták. A korábbi évekből rendelkeznek tartalékkal, szigorú gazdálkodást léptettek életbe, tartozásuk nincs, kötelezettségeiknek eleget tesznek. A gazdasági vezető a folytatásban a 2024-es tervekről tett említést. Közölte, még szigorúbb gazdálkodás következik, ugyanis a bevételi oldal negatív tendenciái vélhetően tovább folytatódnak. Az ellenőrző bizottság vezetője, Hajnal Józsefné a 2023-24-es év kapcsán is elfogadásra javasolta a költségvetést, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott. A klub ügyvédje, Paulikovics Péter felhívta a figyelmet, hogy a sporttörvény változása miatt az egyesületnél is újabb alapszabályt kell készíteni, szeptember 30-ig. Zárszavában Tóth István elmondta, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően június végétől augusztus közepéig, több turnusban szerveznek nyári tábort általános iskolásoknak, szeretnék megszerettetni az öttusát a kicsikkel. A klubelnök a korábban a pentatlonisták által használt, ám a sportág változása miatt másfél éve bezárt Börgöndi úti lovarda kapcsán közölte, továbbra is szeretnék bérbe adni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában