Kilencet hintett a Vidi

2024.06.29. 22:24

Gólzápor a trópusi hőségben

Nem kellett teljes intenzitással futballoznia, mégis nagyarányú győzelmet aratott a Fehérvár FC első felkészülési mérkőzésén. Azonban ezzel sem rondított bele a Vidi a fennállása 100. évfordulóját ülő Bábolna SE ünnepébe.

Ferencz Balázs

Baráti hangulatban telt a Fehérvár FC és a Bábolna SE összecsapása

Forrás: fehervarfc.hu

Fotó: TOTH ELLA

Bábolna SE - Fehérvár FC 0-9 (0-5)

Bábolna, 500 néző. Vezette: Kreitl Tamás (Molnár, Frank)

Bábolna SE: Váczi Máté (Szabó Bálint, 46.) - Maruzs Róbert, Karvaj Máté, Czeglédi Ádám, Szendi Ádám (Hollósi Márk, 58.), Prácser Ádám Bence, Németh Zsombor, Bognár Ádám (Rabi Bence, 46.), Lanzendorfen József (Mátyás András, 68.), Végh Pál Dominik, Szabó Áron. Vezetőedző: Józsa Péter

Fehérvár FC: Dala - Melnyik, Larsen, Spandler, Schön - Csongvai, Christensen - Katona, Pető, Kastrati - Gradisar. A második félidőben: Veszelinov - Simut, Szerafimov, Lakatos, Kecskés - Melnyik - Babos, Berki, Kovács B., Stefanelli - Kovács P. Vezetőedző: Pető Tamás

Gól: Gradisar (8., 10.), Kovács B. (54., 73.), Schön (17.), Katona (18.), Csongvai (20.), Berki (51.), Simut (72.)

A Vidi kezdője a vármegye I-es Bábolna ellen
Forrás: fehervarfc.hu

A fehérváriak kemény edzésmunkából érkeztek a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Bábolna SE otthonába. A Sport utcában nehéz volt parkolóhelyet találni, sokan voltak kíváncsiak a legutóbb az NB I negyedik helyén végzett, háromszoros bajnok Vidire. Az első percekben még a pálya mellett elhaladó nászmenet ismerős arcait kutatták a helyi szurkolók, majd a pályán ténykedő fehérvári játékosok kilétét firtatták. "A 4-es a Stadler" - harsant a magyar futball kilencvenes évekbeli történetét idéző kijelentés, majd a székszomszéd rögtön javított: "Ő a Spandler. De ki az a szőke védő mellette?" A bábolnai drukker Kasper Larsenre gondolt, aki hosszú hónapok után került vissza a Vidi kezdőjébe.

Ami Pető Tamás elképzelései mentén másfajta struktúrában vette fel a küzdelmet, mint a korábbi tréner, Bartosz Grzelak idejében. A Fehérvár FC 4-2-3-1-es hadrendben játszott, bár megjegyzendő, hogy a szélső védő, Schön Szabolcs szabadabban mozoghatott, a tizenhatos környékén is gyakran feltűnt, egyszer például csak centikkel tévesztette el a bal felső sarkot egy kemény lökettel.

A nyomasztó fölényben és gyors labdajáratásokkal operáló Vidi hamar vezetést szerzett, Nejc Gradisar egy kijátszott helyzet után közelről lőtt a jobb alsóba, 0-1. A szlovén válogatott csatár két perccel később Csongvai elől rúgta el a labdát közelről az üresen maradt kapuba, 0-2

“Tessék csak hagyni" - szólt ki a lelátó első sorában ücsörgő hölgynek Schön Szabolcs, aki egy korlát alatt átbújva gyűjtötte be a kigurult labdát. A 2023-2024-es szezonban válogatott formában védett kapus, Tóth Balázs, valamint az augusztusban már minden bizonnyal a csapattal együtt tréningező Kalmár Zsolt civilben figyelték az eseményeket, s rendületlenül fogadták a fotózkodni igyekvő futballbarátokat. Közben a Vidi tovább növelte előnyét: a 17. percben Schön Szabolcs külsővel perdített a hálóba, majd alig egy perccel később Katona Mátyás tekert szépen a bábolnai kapuba, 0-4. "Mennyi?? Négyet rúgtak már?" - döbbent meg a valóság fájdalmán egy elmélázó hazai drukker, de nem szomorkodott igazán, a 100 éves jubileum mindent felülírt. Csongvai Áron kacérkodott azért az ünneprontással, 22 méterről tüzelt, a kapus előtt egy göröngyön pattant fel védhetetlenül a labda, 0-5

Lirim Kastrati nagy lendülettel futballozott
Forrás: fehervarfc.hu

A szünetben szinte teljes sort cserélt Pető Tamás, a tikkasztó hőségben csak a Kisvárdától nyáron érkezett Bohdan Melnyik maradt pályán. A rutint Szerafimov és Stefanelli adták ekkor a Vidinek, rendkívül fiatal gárdával küzdött tovább a fehérvári egylet. Továbbra is fölényben futballoztak a vendégek. Az 51. percben az argentin Stefanelli adott nagy labdát Berki Marcellnek, aki remekül emelte át a lasztit a kirohanó kapus felett, 0-6. Néhány minutummal később a Fehérvár FC II-ből felkerült Kovács Bence ügyeskedett, s bevágta a hetediket. A jobb szélső védőt játszó Simut Mario középen tűnt fel a 72. percben, tolt kettőt a labdán, majd 18 méterről, jobbal lőtte ki a jobb felső sarkot, 0-8. Három perc telt el, mikor Kovács Bence duplázott, éles szögből helyezett a hosszú sarokba, 0-9. A találkozó végéig kacérkodott a Vidi a tizedik találattal, de Szerafimov másfél méterről a jobb kapufára belsőzött.

Gólzáporos diadalt aratott a Vidi Bábolnán, amit a Komárom-Esztergom vármegyei első osztályú bajnokságban hatodik helyen zárt hazaiak nem bántak, míg a fehérváriak a gólokon kívül a játék minőségének is örülhettek. A Vidi legközelebb július 5-én, az NB II-es Ajka ellen lép pályára. Akkor már minden bizonnyal a Charlton Athletictől érkező George Dobson is rendelkezésre áll, s a fehérvári labdarúgásért szorítók csak reménykedhetnek, hogy a következő napokban nem bontja meg a csapategységet a csatasorban most a piros-kék színekért harcoló játékosok távozása.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában