Ausztrál expressz

2024.06.16. 18:03

Vértes Nátán erősen kezdett új munkahelyén

Vértes Nátán, góllal és győztes büntetővel mutatkozott be az AIHL-ben.

Szupkai Gábor

Az első korong, ami a hálóban kötött ki

Fotó: Perth Thunder

Kiválóan kezdődött Vértes Nátán "nyaralása" az ausztrál jégkorong-bajnokságban, a félprofi AIHL-be. 

Vértes a héten lett a Perth Thunder játékosa lett, és hétvégén már be is mutatkozott új csapatában. Nem is rosszul. Az első harmadban, 5:09-nél már be is köszönt az Adelaide kapujába, a játékos-edző Ben Breault passzát váltvs gólra. 

A fehérvári tehetség aztán 2-2 után a shootoutban is remekelt, a hat próbálkozó közül egyedül az ő büntetője volt jó, így az ő rávezetésével 3-2-re nyert a Perth. 

Vasárnap megint az Adelaide volt az ellenfél (az április közepétől augusztus elejéig tartó alapszakaszban minden hétvégén, szombaton és vasárnap van forduló, mindkét nap ugyanazon csapat ellen lépnek jégre). A folytatás már nem sikerült ilyen jól, az Adelaide 3-1-re nyert, Vértes ugyan jégre lépett, de nem szerzett pontot. Ahogy az elsőn, úgy a második meccsén egy kisbüntetése volt. A Thunder a konferenciában, és az összetett pontvadászatban is a harmadik helyen áll, ami playoffot ér.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában