Nem bírták végig

2024.07.10. 12:34

Döntetlennel kezdett Ausztriában a Puskás Akadémia

Az utolsó pillanatokban egy büntetőből egyenlített a St. Pölten, így 1-1-es döntetlennel zárult a Puskás Akadémia FC első felkészülési meccse az ausztriai edzőtáborban.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia FC döntetlent játszott első felkészülési mérkőzésén

Fotó: puskasakademia.hu

Július 6-án utazott el az ausztriai Bad Zellbe a Puskás Akadémia FC, hogy két hetes edzőtáborral készüljön az új idény kihívásaira. A felcsúti együttes elsőként az osztrák másodosztályban szereplő SKN St. Pöltennel csapott össze felkészülési mérkőzésen. A két gárda korábban már találkozott egymással, 2022 júliusában Hornyák Zsolték örülhettek a sikernek, 4-0-ra diadalmaskodtak.

Nagy hőségben kezdődött a találkozó, amely rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés első részére. Az első negyedóra végére aztán szép lassan feloldódtak a felek, és sorra kezdték kidolgozni a helyzeteket. A felcsútiak első lehetősége Komáromi György nevéhez fűződött, de az osztrák védőknek sikerült blokkolniuk. Nem sokkal később már Markek Tamásnak kellett nagyot védenie lábbal Joseph Amankwaah próbálkozásánál. A gólcsend aztán a 31. percben tört meg, Mikael Soisalo húzott el a balszélen, majd középre passzolt Lamin Colleynak, aki tökéletesen készített le Artem Favorov elé, az ukrán középpályás pedig bevette a St. Pölten kapuját, 1-0. Nem kellett volna sokat várni az újabb találatra, de Komáromi nem találta el a kaput a kipattanó után leadott lövésével. 

A szünetben sorcserét hajtott végre Hornyák Zsolt, több fiatal is lehetőséget kapott. Dusinszki Szabolcsnak nem kellett volna sok ahhoz, hogy rögtön meghálálja a bizalmat, de Jakov Puljic épp lemaradt a remek beadásáról. Az előnyt ezután magabiztosan őrizte a Puskás Akadémia FC, de nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani – derül ki a puskasakademia.hu beszámolójából. A 68. percben aztán előbb Dusinszki, majd Vékony Bence passsza után Jakub Plsek veszélyeztethetett, de újabb gólt nem sikerült szerezni ekkor sem. A rendes játékidő végéhez közeledve aztán a játékvezető büntetőt ítélt a St. Pölten javára, Quentin Maceiras rántotta le Benedict Sharnert a kapu előtt. A tizenegyeshez Stefan Nutz állt oda aki nem hibázott, büntetett és ezzel beállította az 1-1-es végeredményt.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés:

Puskás Akadémia FC – SKN St. Pölten 1-1 (1-0)

Puskás Akadémia FC: Markek (Pécsi 46’) – Farkas (Maceiras 46’), Golla (Pál 46’), Markgráf (Stronati 46’), Ormonde-Ottewill (Vitályos 46’) – Favorov (Plsek 46’), Kocsis (Szolnoki 46’), Nissilä (Vékony 46’) – Komáromi (Bévárdi 46’, Tiscsuk 81’), Soisalo (Dusinszki 46’, Mondovics 78’) – Colley (Puljic 46’)

Gól: Favorov (31.) ill. Nutz (90. – 11-esből)

A PUSKÁS AKADÉMIA FC JÚLIUSI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA:

Edzőtábor: július 6.–19., Ausztria

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK:

Július 9.: Puskás Akadémia FC – SKN St. Pölten (osztrák II.) 1-1 (1-0)

Július 12.: Puskás Akadémia FC – FC Slovan Liberec (cseh I.)

Július 16.: Puskás Akadémia FC – LASK Linz (osztrák I.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában