Kaproncáról Metzingenbe

2 órája

Az Alba Fehérvár KC belecsapott a felkészülési lecsóba

A Collagenius Kupa után két külföldi edzőtábor szerepel az Alba Fehérvár KC felkészülési menetrendjében, amiből a kaproncait már le is tudták.

Szupkai Gábor

Fotó: Sastinszky Dániel

Ez az edzőtábor ugyan elég rövid volt, de így is belefért két komoly meccs, a házigazda Podravka Végeta és a román Dunarea Braila ellen. 

A hazai pályán szereplő Podravka Végeta ellen kezdtek a lányok. A horvát bajnokkal – ezáltal Bajnokok Ligája szereplő a Podravka – az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sokáig csupán egy-két gól volt a különbség a két csapat között. A második játékrészben már megmutatkozott a hazaiak ereje, hét góllal is elhúztak. A fehérvári gólokat tíz különböző játékos szerezte, a legtöbbet – hetet – Tamara Smbatian, míg a csapatkapitány, Szabó-Májer Kiki mind a négy büntetőjét értékesítette. A találkozón megszerezte első felnőtt-gólját a felkészülést az NB I-es kerettel kezdő, mindössze tizenhét éves játékos, Czenki Petra.

A torna második napján a román HC Dunarea Braila ellen játszottak Suzana Lazovic tanítványai. A délelőtti mérkőzésen érződött, hogy a játékosok előző nap is játszottak, az első félidőben mindössze tizenegy gólig jutott a csapat. A Braila az első játékrészben kialakított hétgólos különbséget folyamatosan növelte, így végül 37-24 lett a végeredmény.

A lányoknak nem jut túl sok idő a pihenésre, mivel vasárnap már útra is kelnek, hogy egy hétig Metzingenben edzőtáborozzanak. Az edzések mellett két felkészülési mérkőzés vár rájuk, az ellenfelek az Európa Ligában szereplő TuSs Metzingen és a Göppingen lesznek. 

 

RK Podravka Vegeta – Alba Fehérvár KC 31-26 (13-16)

Podravka: Besen, Cmjak, Tucakovic (kapusok), Mamic 7 (1), K. Pandza 5 (1), Simara 4, Prkacin 4, Brkic 2, A. Pandza 2, Senvald 2, Vuljak 2, Birtic 1, Hajdinjak 1, Plestikosic 1, Curic, Popovic. Vezetőedző: Jovan Novakovic. 
Alba: Aalla, Hadfi, Orbán (kapusok), Smbatian 7, Szabó-Májer 4 (3), Takó 3, Balássi 2, Kocsis 2, Kövér 2, Moreno 2, Utasi 2, Czenki 1, Szemes 1, Sulyok, Tolnai, Trawczynska. Vezetőedző: Suzana Lazovic.
Hétméteresek: 2/4, illetve 4/4
Kiállítások: 2 perc, illetve 10 perc.
Piros lap: Kövér Luca


HC Dunarea Braila – Alba Fehérvár KC 37-24 (18-11)

Dunarea: Serban, Trusova (kapusok), Liscevic 11, Michalak 5, Gonzalez 4, Jezuc 3, Raicea 3, Bors 2, Korarova 2, Lixandroiu 2, Milosavljevic 2, Venancio 2, Lupei 1, Cotet, Kanaval, Mohamed, Popa. Vezetőedző: Jan Leslie.
Alba: Aalla, Hadfi, Orbán (kapusok), Takó 5, Moreno 4, Szabó-Májer 4, Kocsis 3, Trawczynska 3, Smbatian 2, Utasi 2, Kövér 1, Balássi, Czenki, Sulyok, Szemes, Tolnai. Vezetőedző: Suzana Lazovic.
Hétméteresek: 6/8, illetve 1/2
Kiállítások: 2 perc, illetve 10 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában