Megkezdődött a munka

2 órája

Elkezdték a felkészülést a kosarasok

Elkezdte a felkészülést az Alba Fehérvár férfi NB I/A-s kosárlabdacsapata, adta hírül a csapat a hivatalos honlapján. Az együttes felkészülési menetrendje is elkészült.

Szabó Róbert

Megkezdék a felkészülést

Fotó: Alba Fehérvár / Facebook

A csapat beszámolójából kiderül, a légiósok közül hárman megérkeztek és át is mentek az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A negyedik, tengerentúli játékos, Jeriah Horne a jövő héten kapcsolódik be a kemény munkába.

Az Alba Fehérvár nagy változásokon ment keresztül, hiszen összes tavalyi légiósa távozott, így a helyükre négyen érkeztek. David Nichols számára nem lesz újdonság a magyar élvonal, hiszen a Sopron KC-tól szerezte meg a székesfehérvári együttes az amerikait, azonban a többiek számára új lesz a környezet, hiszen Andrew Smith az olasz Casa Brindisitől, Jeriah Horne a lengyel Zielóna Górától, Tyler Thomas pedig az amerikai Hofstrától érkezik. Ami a magyar játékosokat illeti, visszatért az együttes korábbi játékosa, Filipovity Márkó, aki az előző idényt Kaposváron töltötte, míg a Falcótól Krivacsevics Márkó, a ZTE-től pedig Németh Ákos érkezett. Vojvoda Dávid, Kass Balázs és Fazekas Máté jelenti ezúttal az állandóságot, a Takács-testvérek, Milán és Martin, valamint Kiss Benedek, Balogh Máté és Góbi Marcell pedig távozott.

A felkészülési program is összeállt a csapatnál, amely az első felkészülési mérkőzését augusztus 22-én játssza majd a Sopron KC ellen idegenben, majd pályára lép a KTE-Duna Aszfalt Kecskemét ellen. Szeptember első hétvégéjén aztán egy nemzetközi tornán vesz részt a csapat Oroszlányban, a Bányász Kupán, ahol a BC Timisoara lesz az ellenfele zaz elődöntőben. Ezután a Honvéd ellen játssza le az Alba a Nagy Gábor Emlékmérkőzést, míg a bajnoki és a FIBA Európa-kupa szereplés előtt a Szeged jelenti a főpróbát hazai környezetben, szeptember 18-án.

Az Alba Fehérvár felkészülési menetrendje:

Augusztus 22., 18.00: Sopron KC – Alba Fehérvár
Augusztus 31., 17.00: KTE-Duna Aszfalt Kecskemét – Alba Fehérvár
Szeptember 6., 17.00: Alba Fehérvár – BC Timisoara (helyszín: Oroszlány, Bányász Kupa) – aztán szeptember 7., bronzmérkőzés (15.00) vagy döntő (18.00)
Szeptember 14., 18.00: Alba Fehérvár – Budapest Honvéd
Szeptember 18., 17.00: Alba Fehérvár – Szeged

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában