Csapatként kell dolgozniuk

2 órája

Így lepné meg a Fiorentinát a Puskás Akadémia

A csütörtöki, Fiorentina elleni Konferencia Liga-selejtező playoff visszavágó előtt szerda délután megtartotta sajtótájékoztatóját a Puskás Akadémia. A felcsútiak részéről Hornyák Zsolt vezetőedző és Szolnoki Roland csapatkapitány nyilatkozott.

Szabó Róbert

Nem védekező szellemben küldi pályára a Puskás Akadémiát Hornyák Zsolt

Fotó: Kricskovics Antal

– Még mindig nem mi vagyunk a párharc favoritjai, azonban nagyon jó „első félidőt" játszottunk, ahol a csapatom maximális teljesítményt nyújtott – kezdte gondolatait és utalt az egy héttel ezelőtti, Firenzében lejátszott 3-3-mas döntetlenre Hornyák Zsolt a szerdai, mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette, az összecsapás előtt aláírta volna azt az eredményt, de úgy, hogy 2-0-ra is vezettek nem annyira elégedett. Kiemelte, maximális teljesítményt nyújtottak, amit szerettek volna megvalósították és meglepték a Fiorentinát. 

A szakember arról is beszélt, a visszavágón szeretnének tisztességesen helytállni és megvalósítani azt, amit Firenzében is sikerült.

– Semmiképpen sem a védekezésen lesz a hangsúly, hanem a támadófutballon, a letámadáson, hiszen ezzel meg lehet zavarni egy csapatot, legyen az bármilyen erős – fogalmazott Hornyák. Hozzátette, tudják, hogy erős csapat ellen lépnek majd pályára, de a Fiorentina még nincs csúcsformában, így ez növeli az esélyüket, amit szeretnének megragadni a csütörtöki találkozón, ráadásul az már Firenzében is látszott, hogy jó taktikával lehet keresnivalójuk.

A vezetőedző mellett a csapatkapitány, Szolnoki Roland is részt vett a sajtóeseményen, aki leszögezte, hatalmas lehetőség van a kezükben.

– Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Az elsőn mindenki ki tudta hozni magából a maximumot, így el tudtuk tüntetni azt a különbséget, ami értékben van a két csapat között. Mindenki nagyon várja a meccset, és ha hasonló hozzáállással kihozzuk magunkból a legtöbet, mint Firenzében, akkor lehet keresnivalónk. Teljes gőzzel ki kell vinnünk a szívünket a pályára, csúsznunk és másznunk kell egymásért, mert csapatként vagyunk erősek – fogalmazott a Puskás Akadémia futballistája. Kiemelte, tisztában vannak azzal, hogy a Fiorentina erősebb, de egy mérkőzésn tényleg el lehet tüntetni a különbséget és szeretnének bejutni a csoportkörbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában