VAR ide, VAR oda

9 órája

Premier Sóstón

Szerda este először használják majd a játékvezetők a videóbíró-rendszert nemzetközi kupameccsen Sóstón.

Szupkai Gábor

Fotó: Stock

Az UEFA Konferencialiga versenykiírásának értelmében a 2024/2025-ös szezonban a harmadik selejtezőkörtől már kötelező a videóbíró-rendszer használata a sorozat mérkőzésein. Ennek megfelelően a múlt csütörtöki, Nicosiában lejátszott Omonia elleni találkozónkon is a játékvezető rendelkezésére állt a videós segítség, és így lesz ez a szerda 18 órakor kezdődő visszavágón is.

Bár a magyar élvonalban az elmúlt három szezonban már az összes mérkőzésen használták, nemzetközi kupamérkőzésen szerda este debütál majd a VAR a Sóstói Stadionban. 2022-ben a rájátszásig jutottunk a harmadik számú európai kupasorozatban, akkor azonban még itt nem vezette be az UEFA a VAR-rendszert, ahogy az azt megelőző években sem használták még a videós segítséget.

A szerda esti találkozón a dán Jakob Kehlet játékvezető munkáját a VAR-szobából Johan Hansen és asszisztense, Mads Kristoffersen segíti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában