Puskás Akadémia

2 órája

Szolnoki Roland: Éreztük, hogy Favorov berúgja

Őrült mérkőzésen, 3-3-as döntetlent játszott az örmény Ararat-Armeniával a Puskás Akadémia FC csütörtök este a Konferencia Liga-selejtező harmadik körének visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel bejutott a play off körbe. A találkozó után Szolnoki Rolanddal beszélgettünk a sikerről, valamint a hétvégi MTK elleni bajnokiról.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia FC nehéz mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást

Fotó: Puskás Akadémia / Facebook

Őrült egy mérkőzés volt a csütörtök esti. Hogy értékelné az összecsapást?
– Az elsődleges és a legfontosabb, hogy megvan a továbbjutás, ami tényleg fantasztikus és nagy öröm mindenkinek. Volt hogy jól játszottunk, volt hogy nem, szerintem tudunk ennél jobban is játszani. Talán ha a legjobban akarjuk leírni akkor azt kell mondani, hogy ez a nagy gólok meccse volt, hiszen hatalmas találatok estek csütörtök este. Nem is emlékszem, hogy játszottam e már olyan összecsapáson ahol ilyen számban potyogtak a bombagólok. Szurkolói szemmel biztos, hogy élvezetes volt, mind a gólok, mind az izgalmak tekintetében.

Érezték, hogy meg lehet az egyenlítés Artem Favorov szabadrúgásánál?
– Szerintem mindenki így volt vele, a kispadon mindenki felállt, hiszen tudjuk, hogy mind Favorov, Puljic és Levi is jól rúgják ebből a szögből a szabadrúgásokat. Favának volt is egy hasonló gólja tavaly, bíztunk abban, hogy nem kell hosszabbításban kiharcolnunk a továbbjutást. Éreztük, hogy Favorov berúgja.

A 62. percben egy csúnya szabálytalanságot követtek el Önnel szemben. Milyen volt belülről?
– Próbáltam labdát szerezni, keményen küzdöttünk egymással. Talán egy kicsit frusztrált volt a játékos, egyszer hátra könyökölt, az nem kapott el, majd a másik oldalról már igen. Azt gondolom ez nem pályára való, az hogy piros lapot kapott szerintem teljesen jogos volt, az hogy tíz ember ellen tudtunk játszani adott egy pluszt. Szerencsére nekem nem lett semmi komolyabb bajom az esetből.

Megünnepelték a sikert?
– Mindenki örült, de az ünneplésre nem jutott sok idő. A Mester elmondta a gondolatait, aztán volt egy regenerációnk még közvetlenül a meccs, most pedig a következő feladattal foglalkozunk, az MTK elleni hétvégi mérkőzéssel.

Két hibátlan csapat találkozik, tavaly azonban nagyszerűen ment az MTK ellen a Puskásnak. Mi dönthet a javukra?
– A hétközi pozitív energia, amit magunkkal hozunk mindenképp előny lehet. A tavalyi sikeresség már a múlt, a jelennel kell foglalkozunk és a hátralévő időben minél jobban fel kell készülnünk belőlük, hogy itthon tartsuk a három pontot. Az önbizalommal azt gondolom nem lehet gond, hiszen így hogy a Konferencia Ligában és a bajnokságban is sikeresek vagyunk ez adott. Mindenkinek oda kell tennie magát még ha van is egy kis fáradtság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában