Több volt benne

2 órája

Kiss Dávid nem véletlenül büszke a csapatára

Szombat este nem sokon múlt, hogy csodát vigyen végbe a Hydro Fehérvár AV19 a CHL-ben a cseh Sparta Praha ellen.

Szupkai Gábor

Rasmus Reijola csak emberhátrányban kapitulált a Sparta ellen

Fotó: BENY-PHOTO

A Volán két harmadot követően még 2-1-re vezetett, de némi fegyelmezetlenség, és némi túlzott bírói szigor keresztülhúzta a Fehérvár számításait. A végén ugyan 5-2-es Sparta Praha sikert mutatott az eredményjelző, de ez közel sem jellemzi hűen, mennyire közel volt a meglepetés. A csehek csak a harmadik harmad elején tudtak fordítani kettős emberelőnyben, és a végén két üres kapus góllal biztosították csak be a győzelmüket.

– Azzal kell kezdenem, hogy a szurkolóinknak nagyon-nagyon köszönöm, hogy ennyien ellátogattak ide, fantasztikus hangulatot teremtettek. A mérkőzésen pedig ahhoz képest, hogy két nappal ezelőtt mekkora pofont kaptunk és hogy játszottunk, teljes mértékben nagyot fordult a világ. Joggal lehetek büszke, ahogy öt az öt ellen játszottunk, ahogy küzdöttünk. Nem semmi, hogy negyven percen át vezettünk egy ilyen szintű csapat ellen. Az apró dolgokat nagyon jól csinálták a srácok, mindent amit átbeszéltünk és kértünk, azt végrehajtották. Sajnos a fordulópont egyértelműen ott volt, ahol három az ötben kellett játszanunk két percen keresztül, mert a fegyelmezetlenségekkel, és az abból adódó kiállításokkal megint megvertük magunkat. Ha valamit tanultunk ezekből a mérkőzésekből az az, hogy be kell fejeznünk azt, hogy a bírókkal foglalkozunk. Az az én dolgom, én intézem, a játékosoknak csak a játékkal kell foglalkozni. Sajnos így most keserű a szánk íze, de nagyon büszke vagyok a srácokra, ahogy játszottak és ahogy menedzselték ezt a meccset. Mert jó volt nézni, ahogy az öt az öt ellen így játszunk egy erős csapat ellen – értékelt a mérkőzést követően Kiss Dávid vezetőedző.

A fehérváriak két gólját szerző Anze Kuralt úgy érezte, többet érdemeltek volna ezen a meccsen.

– Sokkal fegyelmezettebbek voltunk, mint két nappal ezelőtt. Öt az öt ellen egész jól felvettük velük a versenyt, de a Sparta jó csapat, jó játékosokkal. Belövik az emberelőnyöket, mi pedig nem tudtunk válaszolni. Mindig jó érzés gólt lőni, de úgy érzem többet érdemeltünk volna ezen a meccsen. Keményen küzdöttünk, nem olyan volt, mint két napjam amikor az ellenfelünk fölénk nőtt. Jobbak voltunk a párharcokban, okosabban játszottunk. Nem adtunk nekik sok lehetőséget, és így tudtuk szorosan tartani a mérkőzést. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen sok szurkolónk kiutazott. Sok energiát adnak nekünk, fantasztikus szurkolótáborunk van. Remélem a hazai mérkőzésekre is sokan kijönnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában