Közel-keleti konfliktus

2 órája

Jordániából érkező terrorista agyonlőtt három izraeli alkalmazottat egy határátkelőnél – frissül

Az izraeli–palesztin háború 338. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Izraeli fegyveresek az Allenby-hídnál lévő határátkelőnél vasárnap reggel, miután egy Jordániából teherautóval érkező terrorista lelőtt három izraeli alkalmazottat

Forrás: Anadolu / AFP

Fotó: Saeed Qaq

Cikkünk frissül

Jordániából érkező terrorista agyonlőtt három izraeli alkalmazottat egy határátkelőnél

Egy Jordániából teherautóval érkező terrorista lelőtt három izraeli alkalmazottat az Allenby-hídnál lévő határátkelőnél vasárnap reggel. A merénylőt a biztonságiak agyonlőtték - jelentette az izraeli hadsereg (IDF).

Az izraeli mentőszolgálat megpróbálta megmenteni a három életveszélyes sebesültet, de röviddel később kénytelen voltak halottnak nyilvánítani őket. Az IDF közleménye szerint a terrorista fegyverrel a kezében kiszállt járműve vezetőfülkéjéből, és tüzet nyitott a határállomás izraeli dolgozóira. A jordániai hatóságok közölték, hogy kivizsgálják az esetet.

A támadást követően az izraeli hatóságok lezárták az összes jordániai szárazföldi határátkelőt. Az Allenby-híd melletti határállomást elsősorban áruszállításra használják, valamint olyan, Ciszjordániában élő palesztinok haladnak át rajta, akiknek nincs belépési engedélyük Izraelbe, és ezért Jordániából utaznak külföldre.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a vasárnapi kormányülésem részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. "Gyilkos ideológia vesz körül minket, amelyet Irán gonosz tengelye vezet" – mondta.

Az Iszlám Dzsihád terrorszervezet üdvözölte a „jordániai nép hősének hősies akcióját". 

„Az akció hűen tükrözi, hogyan gondolkodnak az arab országok népei az Izrael palesztinok ellen elkövetett tömegmészárlásáról” - hangoztatta a palesztin terrorszervezet.

Ez történt szombaton:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában