Csákberény, Salzburg, Milánó

6 órája

Szoboszlai és a szeptember

A fehérvári Főnix SC-ben nevelkedő Szoboszlai Dominik karrierjében jó néhány mérföldkőnek beillő gól született az első őszi hónapban. A legutóbbi hétfő este Milánóban.

Németh Krisztián

Fotó: Liverpool FC

Ahogy már megírtuk a magyar válogatott csapatkapitánya a Liverpool színeiben első Bajnokok Ligája góljának napra pontosan ötödik évfordulóján talált Milánóban hétfő este. Az angol csapatban ötvenedik tétmeccsét ünnepelte góllal a BL-ben, feltéve a koronát együttese teljesítményére, a Milan 3-1-es legyőzésére.

Menjünk vissza 2016 szeptemberéig!

Az MLSZ adatbankjának adatai szerint Szoboszlai Dominik nyolc évvel ezelőtt, 2016 szeptember 3-án játszotta utolsó tétmérkőzését 16 évesen a legidősebbek között, az U19-ben a Főnix Gold SC csapatában. Az U19-es bajnokságban az Ikarus-Maroshegy számára ellenkező előjellel emlékezetes a mérkőzés, mert az ellenfél tizenhat, Szoboszlai egymaga öt góllal terhelte meg a hálóját. Ráadásul Dominiké volt az utolsó gól, a 85. percben állította be 16-0-ás végeredményt.

Egyébként Szoboszlai az adatok tanúsága szerint ugyanebben az évben decemberben játszotta utolsó mérkőzését a Főnixben, az U17-es bajnokságban mesterhármast szerzett a Taksony ellen 5-1-re megnyert találkozón.

Innen indult aztán a világhírnév felé, a legjobbak közé!

Ami a válogatottságot illeti:

- 2013 szeptember 30.: debütálás góllal egy hónap híján 14 évesen az U15-ös válogatottban a Szlovákia elleni felkészülési mérkőzésen (2-2)

- 2016. szeptember 30.: az első gól 15 évesen az U17-es válogatottban a Dánia elleni győztes Eb-selejtezőn (3-1)

- 2019. szeptember 9.: első gólját szerezte az A válogatottban, Marco Rossi együttesében a Szlovákia elleni hazai Eb-selejtezőn szabadrúgásból talált be, és egyenlített, a végül 2-1-re elveszített találkozón

Sokáig emlékezetes marad a Liverpoolban szerzett első két gólja, amelyet természetesen a szezon elején szeptemberben szerzett. Előbb a Premier Leaguge-ben az Aston Villát szomorította el, majd piszok nagy gólt lőtt a Ligakupában a Leicesternek.

Ami pedig a BL párhuzamot illeti, Szoboszlai kilencedik gólját szerezte a sorozatban, ebből hetet a csoportkörben.

2019. szeptember 17-én még a Salzburg futballistájaként szerezte az elsőt: a Genk felett aratott 6-2-es sikerből vette ki a részét, kedden Milánóban jött a kilencedik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában