Hétvége

2011.07.23. 14:55

Bud Spencer és Terence Hill rajongói gyűltek össze Gárdonyban

Gárdony - Javában tart az Bud Spencer-Terence Hill rajongói találkozó a Velencei-tó partján. A mókás mulatságot immár ötödik alkalommal rendezik meg, egyre népszerűbb szellemes versenyekkel egybekötött találkozó.

Fejér Megyei Hírlap

Július utolsóelőtti hétvégéjén Bud Spencer és Terence Hill rajongói ismét összegyűltek egy hangulatos hétvégére Gárdonyban, a Sport Beach-en. Az ütős páros kalandjai abszolút kimeríthetetlen forrást jelentenek egy remek hétvégéhez, ráadásul ötödik évforduló alkalmából ezúttal különleges meglepetéssel is készültek a szervezők: várhatóan este nyolckor Bud Spencer élőben jelentkezik telefonon.

A programok idén is a két hős filmjei körül forogtak. Pénteken vette kezdetét a fesztivál, a filmklubbnak kialakított sátorból vidám hangulat, fel-feltöröő nevetés zaja szűrődött ki. Fiatalok és idősebbek együtt ültek a filmvászon előtt, együtt szórakoztak. A vasárnap délutánig tartó program nem csak a pénteki napra, de szombatra, sőt vasárnapra is a filmek hangulatához illő jó hangulatot ígért.

Éppen a spagettievő verseny zajlott az esőre való tekintettel tető alatt, amikor megérkezünk a gárdonyi Sport Beachre: hölgyek, urak és gyerkőcök lapátolják magukba a tésztát, azaz csak lapátolnák, ha az erre a célra előirányozott pálcikák engednék ezt a módszert. Némi gyakorlattal azonban hihetetlen teljesítmény érhető el: a győztesek alig pár perc alatt ürítik ki tányérjukat A pénteki bemelegítő sör-virsli verseny után a spagettievés „Piedone Hongkongban”-módra csak az előjáték a szombati programok között.

Volt még békatalpas akadálypálya, barátnő-arrébbrakás  Wilbur Walsh-módra, páncélautó-töltés, banánemelés, valamint  Ugyanaz az elegancia, ugyanaz a stílus szlogennel hasonmás- és jeleneteljátszó verseny. Mára  megszokott program lett a hagymásbab-főzés: ezúttal a szervezők szerettek volna babevési rekodrot felállítani, ám az akció szponzor híján nem jött létre. Ettől eltekintve több, mint ötszáz adag fogyott el az óriási üstben fortyogó, nem éppen gyomorkímélőnek mondható étekből.

A rajongói találkozó fél évtizedes múltjának megünneplésére azzal készültek a szervezők, hogy szombaton este a mester  ahogy tisztelői hívják  élőben jelentkezik telefonon, s a fesztivál résztvevői társaloghatnak vele.

- Sajnos az olasz kapcsolattartó ígérete ellenére nem érkezett hívás a megbeszélt időpontban. Próbáltuk mi elérni, de sajnos nem jött össze - foglalta össze a főszervező, aki hozzátette, mégsincs oka panaszra, mert minden más tervezett programot megtartottak, és az eső ellenére rengetegen érkeztek Gárdonyba a hétvégén az ország szinte minden szegletéből. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!