Hírek

2010.03.26. 15:00

Tizenöt éves a csákvári polgárőrség

Csákvár - Ki hinné, hogy a Csákvári Polgárőrség már tizenöt éve szolgálja a település lakosságát? Jelenlétükkel biztonságot nyújtanak a település lakói számára 1995-ös megalakulásuk óta.

Katonáné Venguszt Beatrix

A tizenötödik évforduló alkalmából az egyesület ünnepi közgyűlést tartott, amelyen egyben a tisztújítást is lebonyolították. A régi elnök, Hideg László személyes okokra hivatkozva - tizenöt éves elnöki munka után - kérte a felmentését, a megyei és az országos polgárőr szervezetben betöltött tisztségeit megtartva. A közgyűlés eleget tett a kérésének, és egyúttal új elnököt választott Rabi István személyében. A szervezet pénztárosa Berecz Kitti lett.

A közgyűlésen a Bicskei Rendőrkapitányságot Keller Ferenc rendőr őrnagy képviselte, de részt vett rajta Giesz János polgármester, valamint Hanák Mária jegyző asszony is.

A polgármester megtiszteltetésnek érezte, hogy meghívást kapott a közgyűlésre. Elismerően nyilatkozott a leköszönő elnök, és a tizenöt éves munkában résztvevő valamennyi tag áldozatvállalásáról. Mint mondta, sokan még pénz ellenében sem látják el olyan lelkesedéssel a hivatásukat, mint a polgárőrök, akik honorárium és túlórapótlék nélkül vállalnak akár éjszakai járőrözést is. Giesz János hangsúlyozta: nagyon meg kell becsülni mindenkit, aki ingyen munkájával, fáradtságot nem ismerve segíti a községet, és tesz a lakosságért. A polgármester elismerő oklevelet adott át Hideg László leköszönő elnöknek, és köszöntötte Rabi Istvánt az új elnök szerepében.

Ezt követően a Csákvár Nagyközségi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részéről az elnök, Szabó Mihály adott át elismerő oklevelet és emlékkupát a csákvári polgárőröknek. Szabó Mihály köszöntőjében kitért arra a sok mentési, segítségnyújtási, szervezési feladatra, amelyet a csákvári tűzoltók és polgárőrök együtt végeztek. Reményét fejezte ki, hogy ugyanilyen sikeres lesz az elkövetkező tizenöt év együttműködése is.

A köszöntők után Setét Vilmos polgárőr, a közgyűlés levezető elnöke – aki egyben a csákvári Rendészeti Kerekasztal elnöke is – egy kis állófogadásra invitálta a jelenlévőket, hiszen ünnepelni jöttek össze. A tagság megkóstolhatta a polgárőr lányok és asszonyok finom süteményeit. A férfi tagok pedig – az alkalomhoz illően – pezsgőt hoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!