Hírek

2010.09.29. 16:12

A Fidesz ígéri, rendeződhet egyes intézmények sorsa

Székesfehérvár - Amennyiben a Fidesz jelöltjei kerülnek a fehérvári és a megyei önkormányzat élére, akkor történelmi lehetőség lesz egyes intézmények sorsának rendezésére - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Vargha Tamás megyei elnökjelölt és Cser-Palkovics András polgármester jelölt.

Tribolt Lajos

Hangsúlyozták, hogy mindketten nyitottak a tárgyalásokra és szeretnének megnyugtató megoldásokat. Ezért még októberben egyeztetéseket kezdenének, hogy a majdani testületek elé minél előbb megoldási javaslattal állhassanak.
Kérdésünkre kifejtették, hogy a Táncházban működő tánccsoport és iskola ügye az egyik legfontosabb tisztázni való a kulturális területen. Azt szeretnék,  ha rendezett jogi és gazdasági viszonyok között, átlátható módon működnének és fejlődnének tovább.
A kórház is megyei önkormányzati felügyelete alatt működik, régi téma, hogy a város is szálljon be a fenntartásába. A jelöltek kifejtették, hogy előbb azt kell tisztán látni, mi az állam szerepvállalása, utána lehet egyeztetni. Cser-Palkovics András azt sejtette, hogy növekedhet a város szerepvállalása.  A Távirda úti rendelőkről elmondták, meg kell őrizni őket egészségügyi célra, de ennek mikéntje is egyeztetés kérdése. A Nemzeti Emlékhely megújítása még mindig nem eldöntött ügy. A jelöltek szerint a két önkormányzat október-november során együttes ülésen dönt a végső elképzelésekről. Hozzátették azt is, hogy a dolgot össze kell kapcsolni egy várostörténeti gyűjtemény létrehozásával, hiszen a koronázó város ilyennel nem rendelkezik. A könyvtárak kapcsán elmondták, nem biztos, hogy kell külön megyei könyvtár, főiskolai könyvtárak és városi könyvtárhálózat. Az igéret szerint októberben már konkrétumokról lesz szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!