Hírek

2012.06.28. 13:07

Fehérvári rendőrök lettek a régió legjobb balesethelyszínelői

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság kezdeményezésére az elmúlt napokban megszervezett Régiós Balesethelyszínelői Versenyt a székesfehérvári balesethelyszínelők nyerték, megelőzve ezzel Somogy, Veszprém illetve Zala megye helyszínelőit, valamint saját megyéjük többi csapatát.

feol.hu

A rendezvénynek négy Balaton-parti település, Balatonkenese, Balatonalmádi, Balatonfüred és Csopak adott otthont június 26-án és 27-én. A kétfős csapatok mind elméletben, mind gyakorlatban összemérték tudásukat. Először egy KRESZ-, majd egy szakmai tesztlapot kellett kitölteniük. Ezt követően kerülhetett sor a gyakorlati megmérettetésekre, ahol öt szakmai feladatot kellett megoldaniuk, illetve egy vezetéstechnikai pályán kellett végigmenniük.

A versenyen a megyék külön értékelték és díjazták legjobbjaikat, akik részt vesznek az országos megmérettetésen szeptember közepén Szolnokon.

A régiós versenyt – ahol Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megye csapatai vettek részt - mind elméletben, mind gyakorlatban, mind pedig összesítettben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság párosa nyerte. A két fehérvári balesethelyszínelő Makk Flórián  főtörzsőrmester és Árky Péter  törzsőrmester huszonegy csapatot maga mögött hagyva végzett az első helyen.

Fejér megyét így ők fogják képviselni az őszi országos versenyen - tájékoztatta az fmh-t Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!