Hírek

2012.06.06. 12:18

Új buszmenetrend Fehérváron: július helyett augusztus 1-től

Székesfehérvár - Mint arról korábban írtunk, az eredeti elképzelések szerint július elején lépett volna életbe a város buszközlekedésének teljesen új alapokon nyugvó menetrendje. Az időpont most változott.

Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat egy külső céget bízott meg az új rendszerű buszmenetrend elkészítésével, amelynek első verzióját még február végén mutatta be a közlekedési iroda vezetője. Ezt követően számos lakossági fórumot tartottak, minden városrészben legalább egyet: - Ezeken a fórumokon sok olyan lakossági észrevétel, javaslat merült fel, amelyeket igyekeztünk az ésszerűség határáig beépíteni az új rendszerbe. Most ott tartunk, hogy gyakorlatilag kész a végleges menetrend, néhány kilométerszámítás zajlik még, de reményeink szerint a június 21-ei közgyűlés elé vihetjük a menetrend elfogadását - mondta a csúszás okát firtató kérdésünkre Barabás Emőke, az önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési igazgatója.Ű

A tervezetet várhatóan a jövő héten megküldik az Alba Volán Zrt-nek is, hogy a cég lássa, milyen menetrendet kíván az önkormányzat megrendelni. Ha  a június 21-ei közgyűlés elfogadja a menetrendet, akkor augusztus 1-jével, teszt jelleggel működne. Ehhez azonban szükséges  több új buszmegálló, kanyarodósáv kialakítása. Egyelőre csak ideiglenes buszmegállókat alakítanának ki, a végleges megoldás húszmilliós nagyságrendű költségét a jövő évi költségvetés állná.

Februárban még július volt az új menetrend bevezetésének határideje. Részletek itt!

Az új autóbuszhálózat akkori tervezete ide kattintva érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!