Hírek

2012.10.13. 20:03

Gyilkos galócák és pöfetegek - negyedszázad a gombák birodalmában

Székesfehérvár - Hatalmas, szinte a térségben fellelhető összes gombát bemutató kiállítással ünnepelte a hétvégén huszonötödik születésnapját a Székesfehérvári Gombászok Baráti Köre. A varázslatos lényekre pénteken és szombaton százak voltak kíváncsiak.

Klecska Ernő

Tizedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Fejér Megyei Gombász Napokat. A program keretében kiállítással ünnepelte fennállásának 25 éves jubileumát a Székesfehérvári Gombászok Baráti Köre. A negyedszázados jubileum alkalmából Herczog Edit európai parlamenti és Deák Lajosné, székesfehérvári önkormányzati képviselője köszöntötte a civil szervezetet.

Herczog Edit, az Európai Parlamentbe (EP) a Fejér megyei Csákvárról, a gombák egyik fő lelőhelyének számító Vértes „fővárosából” bejutó képviselő úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió a diverzitást, a sokféleséget képviseli: ez párhuzamba állítható a biodiverzitással és ennek legszemléletesebb megjelenítőivel, a gombákkal. A gombaszakkör mint közösség is méltatást érdemel, hiszen nemcsak a gomba szeretete, hanem egymás szeretete is összetartja a résztvevőket.

A több tucat gombafajtát felvonultató tárlaton Dravecz Tibor, a baráti kör tiszteletbeli örökös vezetője a két és fél évtizedre emlékezett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!