Hírek

2013.01.24. 12:39

Panasz a postára: fele annyi kézbesítő dolgozott Csernyén

Bakonycsernye - Megfelezte a kézbesítők számát a Magyar Posta hazánk egyik leghosszabb településén. Az eredmény: napokat késtek a küldemények. Szerdán aztán visszaállt a korábbi rend.

B. Kiss László

Több napos késéssel kézbesíti a küldeményeket Bakonycsernyén a Magyar Posta - ezzel a panasszal kereste meg lapunkat a helybéli Kalincsák Ferenc. Az országos napilap több száma napokat késett, végül mind a négy elmaradt számot egyszerre kapta meg - mesélte a férfi.

Kalincsák Ferenc az elmúlt napokban egyetlen újságot kapott meg időben: a Fejér Megyei Hírlapot. Igaz, azt nem a Posta kézbesíti (Fotó: B. Kiss László)

Bakonycsernyén korábban négy kézbesítőt foglalkoztatott a  Posta, akiknek a számát január elsejével megfelezte. A maradék két kézbesítő - mint azt olvasónk is megfogalmazta - erejükön felül teljesítenek, de így is szinte fizikai képtelenség kettejüknek egy nap alatt bejárni a települést, amely jó eséllyel pályázhatna a Magyarország leghosszabb községe címre. Olvasónk -  mint mondja - örömmel nézi a Posta reklámdömpingjét, de úgy gondolja: elsősorban az alaptevékenységre kellene az állami cégnek fókuszálnia, és nem biztos, hogy át kellene engednie azt másnak. Márpedig azzal, ami Bakonycsernyén történt, a Posta maga alatt vágja a fát.

A helyzet a kézbesítők leépítése óta tarthatatlan lett -  ennek megváltoztatása érdekében aláírásokat is gyűjtöttek az egyik helybeli boltban, ahol elmondták: bizonyos Maris néni két hete nem kapott műsorújságot, ezért náluk az  üzletben volt kénytelen beszerezni.  Az egyik eladó pedig azt mesélte, hogy a pénteken esedékes hetilapot szerda reggelig sem kapta meg. A faluban állítólag előfordult, hogy nyolc-kilenc napot késett levél, s  három-négy nap is eltelt, amíg a kézbesítő eljutott egy adott utcába...

A csernyei postahivatalban. A képen két ügyfél: Pánczél Nagy Éva és Osgyán Gábor (Fotó: B. Kiss László)

Az ügyben Turi Balázs polgármester  is levelet intézett a körzeti postavezetőhöz, miután meggyőződött arról, hogy nem egyedi panaszokról, hanem általános érvényű problémáról van szó.

Lapunk az ügyben természetesen megkereste a Magyar Postát is, ahol - mint megtudtuk - kifelé úgynevezett egy csatornás kommunikáció van, azaz csak a szóvivő nyilatkozhat. Forgatási engedélyt kellett kérnünk - igaz, minden gond nélkül megadták - ahhoz is, hogy a bakonycsernyei postahivatal, egyébként barátságos ügyfélterében fényképet készíthessünk.

Levelünkre, melyben a csernyei helyzetet vázoltuk, az alábbi, egyetlen mondatos választ kaptuk Apáti-Tóth Katától, a Magyar Posta Zrt. szóvivőjétől. Idézem: "Társaságunk tapasztalta a kézbesítésben jelentkező problémákat, ezért a szerdai nappal visszaállította a korábbi kézbesítési rendet."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!